Η Credit Agrecole παίζει καθυστέρηση για την Εμπορική

Παρατείνεται η αγωνία για το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς ούτε την Τετάρτη υπήρξαν νεώτερα από το Παρίσι όπου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole για το μέλλον της εν Ελλάδι θυγατρικής της

Παρατείνεται η αγωνία για το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς ούτε την Τετάρτη υπήρξαν νεώτερα από το Παρίσι όπου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole για το μέλλον της εν Ελλάδι θυγατρικής της.

Στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια των Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, των τριών ελληνικών ομίλων που έχουν υποβάλλει προσφορές, υπήρχε μέχρι την Τετάρτη το βράδυ άγνοια για τις προθέσεις των Γάλλων.

«Δεν ξέρουμε ούτε την ημερομηνία ανακοίνωση της απόφασης των Γάλλων για την τράπεζα που επιλέγουν για τη συγχώνευση με την Εμπορική Τράπεζα» σημείωνε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος μίας εκ των τριών ενδιαφερόμενων τραπεζών.

Κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν έως και το τέλος της εβδομάδας να γνωστοποιηθεί και επισήμως ποιο θα είναι το ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο θα ξεκινήσουν αποκλειστικές συζητήσεις για τη συγχώνευση με την Εμπορική.

Ωστόσο, εξίσου πιθανό θεωρείται και το ενδεχόμενο μετάθεσης των σχετικών ανακοινώσεων για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Παράγοντες της αγοράς υπογραμμίζουν ότι εάν οι Γάλλοι έχουν αποφασίσει να «παίξουν» καθυστέρηση για να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε σχέση με την Ελλάδα και την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, έχουν τη δυνατότητα να μεταθέσουν τις εξελίξεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, εντός του γαλλικού ομίλου έχουν πληθύνει οι φωνές που πιέζουν για παραμονή της Credit Agricole στην ελληνική αγορά, καθώς φαίνεται πως διασφαλίζεται η θέση της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ, προσφέροντας μία τελευταία ευκαιρία αναπλήρωσης των ζημιών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, το γεγονός ότι η διοίκησή της έχει ήδη ανακοινώσει σε αναλυτές, μετόχους και θεσμικούς επενδυτές τη δρομολόγηση της πλήρους αποχώρησής της από τη χώρα μας, περιπλέκει τα πράγματα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk