Εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης για την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού

Με μια μουσική εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) την Πέμπτη στις 6 μ.μ. Για το μουσικό γεγονός που θα παρακολουθείται από δύο μικρές ομάδες επίσημων καλεσμένων, έχει επιλεγεί το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι το οποίο, «σε συνδυασμό με το μειδίαμα της αρχαϊκής Κόρης, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε όλο τον κόσμο»

Με μια μουσική εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) την Πέμπτη στις 6 μ.μ. Για το μουσικό γεγονός που θα παρακολουθείται από δύο μικρές ομάδες επίσημων καλεσμένων, έχει επιλεγεί το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι το οποίο, «σε συνδυασμό με το μειδίαμα της αρχαϊκής Κόρης, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε όλο τον κόσμο». Η μουσική εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, αποτελούμενη από 30 μουσικούς, μέσα στην αίθουσα των Αρχαϊκών αγαλμάτων, ενώ θα κινηματογραφηθεί με σκοπό την παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
Επίσης, ομάδα από πέντε διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ θα αποτυπώσουν διαφορετικές όψεις της βραδιάς, ενώ ο δυο φορές βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, θα δώσει μια νέα εικόνα για την πόλης, αποτυπώνοντας το μουσικό έργο με λεπτομέρειες τόσο της σύγχρονης Αθήνας όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αρχαιολογικών θησαυρών του Μουσείου.
Την πρωτοβουλία της παραγωγής του βίντεο – αποσπάσματος της βραδιάς, το οποίο θα διοχετευθεί στο διαδίκτυο (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), σε μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό, αλλά και στα μέσα επικοινωνίας της ίδιας της εταιρείας, ανέλαβε η Aegean Airlines.
Σε μήνυμά της με αφορμή τον εορτασμό, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη επισημαίνει ότι «Ο τουρισμός είναι σημαντικός αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας, αλλά η σημασία του ξεπερνάει την οικονομική του διάσταση». Αναφερόμενη στο 2012 ως έτος «αειφόρου ενέργειας» τονίζει ότι, «Είναι μια ευκαιρία να συνδυαστεί ο τουρισμός με το περιβάλλον, με την ποιότητα ζωής και την υγεία» και προσθέτει ότι «σε έναν τέτοιο τουρισμό επενδύουμε, έναν τουρισμό, ο οποίος ακολουθεί το μέτρο και το σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την «αειφόρο ενέργεια» στον τομέα του τουρισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk