Κατάσταση συναγερμού στο Ισραήλ εν όψει της γιορτής του Γιομ Κιπούρ

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και η αστυνομία έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της γιορτής της Ημέρας της Εξιλέωσης που αρχίζει με τη δύση του ηλίου σήμερα και διαρκεί 25 ώρες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και η αστυνομία έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της γιορτής της Ημέρας της Εξιλέωσης που αρχίζει με τη δύση του ηλίου σήμερα και διαρκεί 25 ώρες.

Η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στις πόλεις και γύρω από τις συναγωγές, ενώ αξιωματικοί έχουν αναπτυχθεί στις εισόδους των πόλεων. Το Ισραήλ κλείνει συστηματικά τα σημεία ελέγχου με τη Δυτική Οχθη στις μεγάλες γιορτές από το φόβο επιθέσεων, ενώ ο αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας γίνεται ακόμη αυστηρότερος.

Ο στρατός επέβαλε 48ωρο αποκλεισμό στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής Χαμάς από τον Ιούνιο του 2007. Ολα τα σημεία διέλευσης από τη Δυτική Οχθη στο Ισραήλ έκλεισαν στις 23:59 της Δευτέρας και θα ανοίξουν την ίδια ώρα της Τετάρτης.

Η διέλευση από τα σημεία ελέγχου και τα οδοφράγματα για τους Παλαιστίνιους θα επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που χρήζουν ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού του γενικού επιτελείου Μπένι Γκαντζ.

Η Ημέρα της Εξιλέωσης, στα εβραϊκά Γιομ Κιπούρ, είναι η πιο ιερή ημέρα του εβραϊκού έτους. Καταστήματα και επιχειρήσεις είναι κλειστά, δεν λειτουργούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ διακόπτεται η εναέρια κυκλοφορία και τα προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Οι θρησκευόμενοι εβραίοι του Ισραήλ νηστεύουν και περνούν την ημέρα στις συναγωγές. Οι ιατρικές μονάδες είναι επίσης σε συναγερμό, ενόψει τυχόν τραυματισμών από μεγάλο αριθμό πολιτών που επωφελείται από τους έρημους δρόμους για να τρέχει με τις μοτοσικλέτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk