Πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί επανέλαβε την πρότασή του να διεξαχθεί το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ τους χειμερινούς μήνες, όταν και οι θερμοκρασίες είναι πιο υποφερτές. Τώρα ο γάλλος παράγοντας θέλει να φέρει τα πάνω – κάτω και στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Εδώ και μήνες έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του για μια διοργάνωση του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12-13 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα (25/9) διέρρευσε ακόμη ένα μέρος του σχεδίου του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξάγονται σε μία πόλη. Κάτι σαν το μπασκετικό Final-4 δηλαδή, και η πρώτη πόλη που φέρεται ως κύρια υποψήφια να αναλάβει αυτό το εγχείρημα είναι το Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον αγγλικό Τύπο, έπειτα από συνάντηση του κ. Πλατινί με τον πρόεδρο της αγγλικής ομοσπονδίας κ. Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν και τον γραμματέα της FA κ. Αλεξ Χορν, το «Γουέμπλεϊ» είναι από τα φαβορί για να διοργανώσει το ποδοσφαιρικό «Final 4» του Euro 2020.

Δεδομένου πάντως, ότι η Κωνσταντινούπολη είναι υποψήφια να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα αποτελέσει ισχυρό αντίπαλο του Λονδίνου για την ανάληψη της «μίνι» διοργάνωσης…