Διαμαρτυρία των καθηγητών για εισβολή ΜΑΤ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν το πρωί της Τρίτης στους χώρους του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς κλήθηκαν από τη διοίκηση του ιδρύματος για να απομακρύνουν ομάδα νεαρών, που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση των φοιτητικών εστιών «Δέλτα», οι οποίες βρισκόταν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν το πρωί της Τρίτης στους χώρους του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς κλήθηκαν από τη διοίκηση του ιδρύματος για να απομακρύνουν ομάδα νεαρών, που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση των φοιτητικών εστιών «Δέλτα», οι οποίες βρισκόταν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ομάδα των νεαρών διαλύθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους του ιδρύματος και εντός του κτιρίου διοίκησης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος καθηγητών του ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκε στην διοίκηση του ΤΕΙ για την «απρόκλητη», όπως την χαρακτήρισε, είσοδο της αστυνομίας στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα καταγγέλλει το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, που αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται σε πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς προηγουμένως να έχουν προηγηθεί ποινικές πράξεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk