Δραματικό… «μανιάτικο»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ταινιών μήκους της Δράμας επιλέγει να βάλει στο περιθώριο τη στοιχειώδη λογική δείχνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ότι είναι η ταινία και όχι το φεστιβάλ (στο οποίο προβάλλεται η ταινία) εκείνη που ορίζει αν κάποιος δημιουργός είναι πρωτοεμφανιζόμενος ή όχι.

Δραματικό… «μανιάτικο» | tovima.gr

Η παρακάτω επιστολή ήρθε στο «Βήμα» από τον δημοσιογράφο-κριτικό κινηματογράφου κ. Νίνο Φένεκ Μικελίδη, μέλος της εφετινής κριτικής επιτροπής του τελευταίου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας: «Στην τελευταία συνεδρίασή της για την απονομή των βραβείων του φεστιβάλ, η κριτική επιτροπή, σύμφωνα με τον κατάλογο των ταινιών γυρισμένων από πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες που μοίρασε η γραμματέας της κριτικής επιτροπής Τάνια Σιμοπούλου, με στόχο να διευκολύνει την επιτροπή στο έργο της, αποφάσισε να απονείμει το βραβείο καλύτερης ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» στην ταινία «Family Tree» του Φωκίωνα Μπόγρη.

Δυστυχώς, αργά χθες το βράδυ (Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου) η επιτροπή πληροφορήθηκε ότι η ταινία δεν γυρίστηκε από πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη, αλλά από σκηνοθέτη ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται στον επίσημο κατάλογο του φεστιβάλ, είχε σκηνοθετήσει το 2009 την (μεγάλου μήκους) ταινία «Κάθαρση».

Υστερα από αυτό, σήμερα το πρωί, σε συνεδρίασή της η επιτροπή αποφάσισε να ειδοποιήσει το φεστιβάλ να αποσύρει το συντομότερο το βραβείο που από λάθος πληροφόρηση απονεμήθηκε στον κ. Μπόγρη και να δοθεί στην ταινία «Τελεφερίκ» της πρωτοεμφανιζόμενης Olivia Twardowska (η απόφαση για τη βράβευση της κυρίας Twardowska ελήφθη με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά).

Πιστεύουμε πως μια όσο πιο γρήγορη ενημέρωση του Τύπου για το λάθος αυτό και τη διόρθωσή του θα ήταν προ το συμφέρον του φεστιβάλ» καταλήγει η επιστολή, την οποία συνυπογράφουν οι κκ. Αντρέας Πάντζης (πρόεδρος) και Τάκης Γιαννόπουλος, Γιάννης Γλέζος, Χρήστος Δήμας, Νίνος Φένεκ Μικελίδης (μέλη).

Να όμως που ένα ανθρώπινο λάθος φαίνεται ότι είναι αδύνατον να έχει γίνει στο γιγαντιαίο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας! Αντί να δώσει τέλος σε όλη αυτή την αμήχανη και άκομψη ιστορία, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Αντώνης Παπαδόπουλος το κράτησε μανιάτικο. Με την επιστολή του προς την κριτική επιτροπή θεώρησε σωστό να προβεί σε μια απίστευτη δικαιολογία λέγοντας ότι «υποψήφιοι για το Ειδικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας είναι οι σκηνοθέτες που διαγωνίζονται με ταινία τους για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Δράμας!».

Πράγμα που σημαίνει ότι το βραβείο στον Φωκίωνα Μπόγρη είναι έγκυρο, εφόσον εφέτος ο Μπόγρης διαγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας!

Με άλλα λόγια, ο κ. Παπαδόπουλος επιλέγει να βάλει στο περιθώριο τη στοιχειώδη λογική δείχνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ότι είναι η ταινία και όχι το φεστιβάλ (στο οποίο προβάλλεται η ταινία) εκείνη που ορίζει αν κάποιος δημιουργός είναι πρωτοεμφανιζόμενος ή όχι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk