Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν τώρα στο iPad

Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν είναι πλέον μια εφαρμογή (application) την οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» στο iPad σας έναντι 9,9 δολ. Βέβαια η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει και την ευφυΐα του Αϊνστάιν, αλλά η εφαρμογή που κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου υπόσχεται να κάνει προσβάσιμες σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και φοιτητές λεπτομερείς εικόνες του εγκεφάλου του μεγάλου φυσικού.

Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν «κυκλοφορεί» πλέον ως εφαρμογή (application) την οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» στο iPad σας έναντι 9,9 δολ. Βέβαια στην τιμή δεν περιλαμβάνεται και η ευφυΐα του Αϊνστάιν, αλλά η εφαρμογή που κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου υπόσχεται να κάνει προσβάσιμες σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και φοιτητές εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες του εγκεφάλου του μεγάλου φυσικού.

Το Μουσείο Υγιεινής και Ιατρικής στο Σικάγο σκανάρισε και ψηφιοποίησε σχεδόν 350 εξαιρετικά εύθραυστες «φέτες» που είχαν κοπεί από τον εγκέφαλο του Αϊνστάιν μετά τον θάνατό του το 1955. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους ερευνητές να παρατηρήσουν τον εγκέφαλο του πατέρα της θεωρίας της σχετικότητας σαν να τον είχαν κάτω από το μικροσκόπιο. «Ανυπομονώ να δω τι θα ανακαλύψουν οι επιστήμονες με τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής» δήλωσε ο Στιβ Λάντερς, που σχεδίασε την εφαρμογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον θάνατο του Αϊνστάιν, ένας παθολόγος ονόματι Τόμας Χάρβει αφαίρεσε τον εγκέφαλό του με το σκεπτικό ότι οι ερευνητές του μέλλοντος θα μπορούσαν να ανακαλύψουν το μυστικό της ευφυΐας του διάσημου φυσικού.

Ο Χάρβει έδωσε δείγματα σε διάφορους ερευνητές και συνεργάστηκε σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet το 1995, σύμφωνα με την οποία ο βρεγματικός λοβός του Αϊνστάιν, το τμήμα του εγκεφάλου που ευθύνεται για την κατανόηση των μαθηματικών και της γλώσσας, ήταν 15% μεγαλύτερος από τον μέσο όρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk