Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα (3-0) από τη Μάριμπορ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πράσινοι συνέχισαν τις χαμηλές πτήσεις μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) και τον Πανθρακικό (1-0) στο πρωτάθλημα, προκαλώντας… νευρικό κλονισμό στις τάξεις των οπαδών και της διοίκησης της ΠΑΕ, που πέραν των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον σύλλογο, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και την παρούσα αγωνιστική κρίση.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο ποδοσφαιρικό τμήμα εκφράζοντας την στήριξή του προς τον προπονητή της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα. «Η στήριξη είναι δεδομένη» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ μετά τη συντριβή και συμπλήρωσε «Ολοι μαζί, παίκτες, προπονητής και διοίκηση θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε περισσότερο μέρα με την ημέρα».

Λίγο αργότερα ο κ. Φερέιρα ζήτησε συγγνώμη για την τραγική εμφάνιση της ομάδας από τον κ. Αλαφούζο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης των Πρασίνων που ταξίδεψαν στη Σλοβενία. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ κ. Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος μιλώντας στον Sentra fm, δήλωσε: «Ο Φερέιρα μάς ζήτησε συγνώμη για την πολύ κακή εμφάνιση, από όλους τους ανθρώπους που εκπροσωπούσαμε την ομάδα στη Σλοβενία. Δεν μου έχει ξανασυμβεί, μου έκανε τρομερή εντύπωση. Γνωρίζει ότι τον στηρίζουμε, οι ποδοσφαιριστές που έφερε στην ομάδα και οι παλιοί δεν ξέχασαν ξαφνικά πως παίζεται το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε τα λάθη που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Σημασία δεν έχει η ήττα, αλλά ο τρόπος πού θα χάσεις ένα παιχνίδι»

Αν πάντως (ακόμη) οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν σκοπεύουν να προβούν σε αλλαγές στο αγωνιστικό τμήμα, είναι βέβαιο ότι θα το πράξουν σε διοικητικό επίπεδο. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», εντός των προσεχών ημερών θα γίνουν στην ΠΑΕ «βαθιές και ριζικές διοικητικές τομές στην ομάδα και την ΠΑΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός μας βιώνει μια βαθιά και χρόνια κρίση από την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε πιο δυνατοί. Η ομάδα θα γυρίσει γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών. Εμείς, οι εκπρόσωποι του μεγαλομετόχου, δηλαδή των οπαδών του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό μέλλον του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν βαθιές και ριζικές διοικητικές τομές στην ομάδα και την ΠΑΕ γενικότερα».

Ούτως ή άλλως, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση στους Πράσινους καθώς ακολουθεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα, το Τριφύλλι θα χρησιμοποιήσει ως έδρα την ερχόμενη Δευτέρα (24/9) το γήπεδο της Λιβαδειάς (λόγω της συναυλίας του Φοίβου στο ΟΑΚΑ την επομένη) γεγονός που δυσχεραίνει το έργο του ακόμη περισσότερο…