«Απουσία» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων ΤΕ

«Απουσία» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων ΤΕ | tovima.gr

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι από την 2η Επικαιροποίηση της υπ.αρ. Πρωτ. 16632/4-10-2011 Ανοιχτής Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” (αρ. πρ. 13189/20-8-2012, Κωδικός Πρόσκλησης 136), που αφορά την κατηγορία πράξης “Ειδικά π ρογράμματα Πρακτικής Άσκησης/Επαγγελματικής Εμπειρίας” και την Πράξη “Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας”, άξονες οι οποίοι συγχρηματοδούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ΕΣΠΑ 2007-2013, δεσπόζει για μια ακόμη φορά η…“απουσία” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!

Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ. αρ. 6564/13-6-2012 (Φ.Ε.Κ. 1844/τ. Β’/2012) Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας, χορηγούνται υποτροφίες σε αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, για να μαθητεύσουν σε θέσεις Μαθητείας που προσφέρουν Επιχειρήσεις και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα, σε κλάδους σχετικούς με την εκπαίδευσή τους, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες τους κα να καταστεί ευκολότερη η είσοδος τους στην αγορά εργασίας.

Σημειώνουμε, πως το ποσό της υποτροφίας ορίζεται στα 300 Ευρώ μηνιαίως για κάθε μήνα Μαθητείας 5 ημερών εβδομαδιαίως για 6 ώρες ημερησίως. Θυμίζουμε ότι, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ κατά το μήνα Αύγουστο 2012 ανέρχονται στα 787.035 άτομα. Από αυτά 324.876 είναι άνδρες (ποσοστό 41,28%) και 462.159 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,72%) μήνα.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλογεί το 46,62% των εγγεγραμμένων ανέργων. Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η νεολαία, η Πατρίδα και το Έθνος μας, θεωρούμε ότι η διεκδίκηση σχετικών Πράξεων-Ενεργειών και η διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα…

Βασική αρμοδιότητα-αποστολή των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων αποτελεί για εμάς, η διαμόρφωση πολιτικών για την οικονομική-κοινωνική-πολιτιστική ανάπτυξή τους και η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων-κατευθύνσεων επ΄ αυτών.

Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο Ρόδου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk