Τσεχία: Ποτοαπαγόρευση τέλος

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε χθες μέτρα για την άρση της απαγόρευσης, εντός των προσεχών εβδομάδων, της πώλησης ισχυρών αλκοολούχων ποτών, την οποία επέβαλε την Παρασκευή μετά το κύμα δηλητηριάσεων από νοθευμένο αλκοόλ που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπους από τις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε την Τετάρτη μέτρα για την άρση της απαγόρευσης, εντός των προσεχών εβδομάδων, της πώλησης ισχυρών αλκοολούχων ποτών, την οποία επέβαλε την Παρασκευή μετά το κύμα δηλητηριάσεων από νοθευμένο αλκοόλ που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπους από τις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας.

«Κάθε φιάλη αλκοόλ που είναι προς πώληση θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει νέα ταινία φόρου κατανάλωσης, η οποία θα είναι στη διάθεση των παρασκευαστών αλκοολούχων ποτών προς το τέλος της προσεχούς εβδομάδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Νέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι κάθε φιάλη θα έχει «πιστοποιητικό παραγωγής» που θα επιτρέπει την ιχνηλασιμότητά της.

Ως και 21 λίτρα αλκοολούχων ποτών αποσύρθηκαν από την αγορά μετά την απαγόρευση των πωλήσεων που επέβαλε η κυβέρνηση.

Δεκατρία άτομα κατηγορούνται σε σχέση με τις μαζικές δηλητηριάσεις ύστερα από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών νοθευμένων με μεθανόλη, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς.

Περίπου 40 Τσέχοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk