Η Κέιτ Μος στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της γαλλικής “Vogue” μεταμορφώνεται σε μια σαγηνευτική γυναίκα. Μια ντίβα τυλιγμένη στην «θαλπωρή» της μαύρης δαντέλας των Dolce & Gabbana. Το ατίθασο κορίτσι του διεθνούς modeling ποζάρει στην κάμερα του διάσημου φωτογραφικού διδύμου Mert Alas και Marcus Piggott με ένα από τα ωραιότερα και πλέον αισθησιακά φορέματα της σεζόν. Δύο επίσης famous συνάδελφοί της, η Ντάρια Γουέρμποουι και η Λάρα Στόουν δοκιμάζουν το ίδιο ακριβώς φουστάνι. Έχουν τραβήξει τα μαλλιά τους σε ένα θηλυκό σινιόν. Τα χείλη τους είναι βαμμένα σε έντονο κόκκινο χρώμα.

Οι εκλεκτές δαντέλες συναντούν τις ρετρό γραμμές του φετινού χειμώνα και δημιουργούν εντυπωσιακά σύνολα. Ρούχα σέξι, εκρηκτικά, «ιδιαίτερα», αφού πολλές φορές μοιάζουν σαν να έχουν…πεταχτεί από ένα συρτάρι με ακριβά εσώρουχα. Είναι το “lingerie trend” το οποίο πρωταγωνιστεί στις πασαρέλες και τις κολεξιόν των μεγάλων σχεδιαστών.

Οι βιτρίνες των boutiques στην Faubourg-St.Honoré, την Via Montenapoleone, την Sloane Street, την Madison Avenue γέμισαν από υπέροχες, πολύτιμες δαντέλες.

Η Chanel, ο οίκος Gucci, ο Valentino, o Givenchy, η Alberta Ferretti, η Isabel Marant, ο Roberto Cavalli, ο Salvatore Ferragamo, o Dior, η Bottega Veneta, o Lanvin αφήνονται στην γοητεία της δαντέλας. Εκείνοι όμως οι οποίοι έχουν αφιερώσει σχεδόν ολόκληρη την κολεξιόν τους στην μαύρη και χρυσή δαντέλα σε σχέδια τα οποία θυμίζουν έντονα το αγαπημένο τους Sicily style είναι οι Dolce & Gabbana. Οι γυναίκες της Σικελίας και του Πόρτο Φίνο. Δυναμικές φιγούρες με εντυπωσιακή μεσογειακή ομορφιά. Με πρωταγωνίστριες την Μόνικα Μπελούτσι, την Λετίσια Κάστα και την Μπιάνκα Μπάλτι. Φορέματα, ταγιέρ, μπλούζες, πουκάμισα, bodies, μαντό, ακόμα και στεφάνια στα μαλλιά από εξαιρετική δαντέλα που οι Ιταλοί designers «δουλεύουν» με μοναδική μαεστρία.

Χρυσές, μαύρες δαντέλες και η lingerie της Chantal

Κι αν οι Dolce & Gabbana λατρεύουν την μαύρη δαντέλα που πολλές φορές «στολίζουν» με εκτυφλωτικές, χειροποίητες λεπτομέρειες, ο Erdem δημιουργεί μία από τις ωραιότερες χρυσές δαντέλες. Κοντό φόρεμα από μπροκάρ Ιταλίας και γαλλική δαντέλα.

Οι δαντέλες την φετινή σεζόν είναι τόσες πολλές. Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια γκάμα. Οι δαντέλες φοριούνται μόνες ή συνδυάζονται με βελούδο, σατέν, οργάντζα, μπροκάρ. Η Chantal Thomas γνωστή για τα ακριβά, υπέροχα εσώρουχά της (την boutique της στο Παρίσι επισκέπτονται όλες οι διάσημες stars) χρησιμοποιεί την μαύρη δαντέλα σε συνδυασμό με μουσελίνα και οργάντζα. Τα bodies της συνοδεύουν πολλά από τα απογευματινά και βραδινά σύνολα του χειμώνα.

Η Λίλι Κόουλ, η Κάρεν Έλσον, η Λίλι Ντόναλντσον, η Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ, η Σάλομ Χάρλοου, η Κάρλι Κλος και άλλες super stars της μόδας λατρεύουν τις ευφάνταστες δαντέλες της σεζόν. Επιλέγουν sexy φορέματα και αξεσουάρ από δαντέλα. Μικρές και μεγάλες τσάντες, booties, γόβες, ακόμα και ψηλές μπότες που συνδυάζουν το δέρμα με την δαντέλα.

Chanel

Μαύρο δαντελένιο χειροποίητο φόρεμα πάνω από το παντελόνι, κατασκευασμένο επίσης από black lace. Συνδυάζεται με λευκό πουκάμισο από κοτόν και μεγάλη καρφίτσα. Μαύρα μακριά φορέματα από δαντέλα με «φριλς» γύρω από τον λαιμό και κοντά μαντό.

Lanvin

Πολύτιμη δαντέλα πάνω από τα κοντά φορέματα σε γκρι, πράσινο, φούξια, μπλε είναι η επιλογή του κυρίου Alber Elbaz.

Chloé

Παλτό από ιβουάρ δαντέλα και εκρού μπλούζες φορεμένες με μπορντό βελούδινα παντελόνια.

Valentino

Το μίνι κόκκινο δαντελένιο φόρεμα και τα μαύρα διάφανα μπούστα των outfits, στολισμένα με lace.

Balmain

Ο Olivier Rousteing δημιουργεί περίτεχνα μίνι φορέματα από δαντέλα, sexy παντελόνια, jackets και μπλουζάκια. Δαντέλες με ροκ στοιχεία που απευθύνονται σε clubbing princesses της εποχής όπως λέει και ο ίδιος.

Jean Paul Gaultier

Δαντέλα και δέρμα. Ένας συνδυασμός ιδιαίτερα θηλυκός και αισθησιακός.

Elie Saab

Τα εξαιρετικά βραδινά του φορέματα και τα απογευματινά ταγέρ «λατρεύουν» την δαντέλα.

Viktor & Rolf

Το πιο σέξι, μαύρο φόρεμα της σεζόν. Διαφάνειες στο στήθος και τα πόδια. Μουσελίνα και δαντέλα.

Akris

Δαντέλα, δέρμα και παγέτα.

Dolce & Gabbana

Μαύρο διάφανο φόρεμα με φαρδιά φούστα και χρυσά «λουλούδια» το οποίο φοριέται με body-κορσέ.

Λευκά δαντελένια πουκάμισα.

Γαλάζια φορέματα με βολάν και χρυσές ζώνες στην μέση.

Gucci

Πουκάμισα από δαντέλα που φοριούνται με στενές βελούδινες φούστες και βέβαια τα μακριά διάφανα one shoulder φορέματα τα οποία πρωταγωνιστούν στις καμπάνιες του περιώνυμου ιταλικού οίκου.

Blumarine

Ασημένιο μίνι φόρεμα από μουσελίνα και δαντέλα.

Etro

Οι πιο περίτεχνες δαντέλες της σεζόν διά χειρός Veronica Etro.

Donna Karan

Γκρι φορέματα που αφήνουν να διαγράφονται οι μηροί μέσα από «διάφανες» δαντέλες.

Derek Lam

Μαύρα δαντελένια παντελόνια που συνδυάζονται με μπλουζόν από δέρμα και φερμουάρ στο μπροστινό μέρος.

Christopher Kane

Εδώ οι δαντέλες «βάφονται» μωβ.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Gucci

Μαύροι φάκελοι από δέρμα και δαντέλα.

Fendi

Γκρι «καθημερινές τσάντες» σε μεγάλο μέγεθος με δαντέλα και φανέλα.

Alexander McQueen

Clutch bags από ροζ, λευκή και μαύρη δαντέλα.

Givenchy

Τσαντάκια-κόσμημα από κόκκινη και μαύρη δαντέλα με πολύτιμες πέτρες.

Salvatore Ferragamo

Μικρές και μεγάλες τσάντες και γόβες από δαντέλα.

Giuseppe Zanotti

Μπότες από μαύρη δαντέλα και τακούνι-στιλέτο.

Rene Caovilla

Peep toe από μαύρη δαντέλα.