Σειρά κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα νέα μέτρα

Μετ’ εμποδίων γίνονται από το πρωί της Πέμπτης οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μισθολογικές περικοπές και την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.

Μετ’ εμποδίων γίνονται από το πρωί της Πέμπτης οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μισθολογικές περικοπές και την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε ότι το βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να μην αυξηθεί το εισιτήριο. «Εάν αυτή τη στιγμή ο κ. Χατζηδάκης βγει και πει ότι το εισιτήριο πάει στο 1 ευρώ εμείς σταματάμε την απεργία», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επικείμενες περικοπές είπε ότι ο μέσος μισθός των εργαζομένων στο Μετρό είναι στα 900 ευρώ και ότι τα νέα μέτρα είναι και κατά του εργαζόμενου και κατά του επιβάτη. «Διαλύουν τα πάντα» δήλωσε.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που «τραβούν χειρόφρενο» συγκεντρώθηκαν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος.

Πορεία προς το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν οι μεταλλεργάτες.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη οι εργάτες επισιτισμού και οι τουριστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι λιμενεργάτες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, μη χορηγώντας επι πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του μήνα.

Κλειστές θα είναι και την Παρασκευή 21/9, οι εφορίες.

Κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν καθηγητές, υπάλληλοι και φοιτητές του ΑΠΘ και του ΤΕΙ, ενάντια στις μειώσεις των αποδοχών τους, των αυξήσεων των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και των περικοπών στους προϋπολογισμούς των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ -ο σύλλογος των οποίων πραγματοποιεί 24ωρη απεργία-, διδάσκοντες του ΤΕΙ, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να μείνει κλειστό σήμερα, σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των καθηγητών, διοικητικό προσωπικό και ειδικό εργαστηριακό προσωπικό, καθώς και φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και στη συνέχεια με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, το σωματείο των οποίων αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να δοθεί η έκτακτη επιχορήγηση, με την οποία η διοίκηση του ΑΠΘ θα καλύψει τις αποδοχές τους μέχρι και το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργολαβικών, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν όλες τις συμβάσεις των 850 εργολαβικών υπαλλήλων από την επόμενη εβδομάδα, εάν δεν χορηγηθεί το ποσό των 5-6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk