Περισσότερα χρήματα από το ευρωπαϊκό ταμείο περιβάλλοντος για την Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για το ευρωπαϊκό ταμείο για το περιβάλλον LIFE+, πρόταση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, με την οποία εξασφαλίζεται αυξημένη χρηματοδότηση από το ταμείο για χώρες της ΕΕ που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η αυξημένη χρηματοδότηση συνεπάγεται μικρότερη χρηματοδοτική συμμετοχή οργανώσεων πολιτών, δήμων και ελληνικού δημοσίου στις δράσεις του LIFE+ το οποίο αποτελεί το βασικό ευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης δράσεων για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Τη στιγμή που στη χώρα μας το περιβάλλον απειλείται από τη κατάργηση κανόνων προστασίας και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, κινδυνεύουμε λόγω της έλλειψης πόρων να αποκλειστούμε από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει ο κ. Αρσένης.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ψήφισε την Τετάρτη την αύξηση της ευρωπαϊκής συμμετοχής στα χρηματοδοτικά προγράμματα για το περιβάλλον διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση οργανώσεων πολιτών, τοπικών αυτοδιοικήσεων και του ελληνικού δημοσίου στους ευρωπαϊκούς πόρους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk