Ν. Δένδιας: Κέντρα κράτησης μεταναστών σε όλα τα μεγάλα νησιά

«Έχει γίνει σχεδιασμός που περιλαμβάνει στρατόπεδα φιλοξενίας και κέντρα πρώτης υποδοχής σε όλα τα μεγάλα νησιά, τέσσερα κατ’ αρχήν. Η συνολική τους χωρητικότητα έχει προϋπολογιστεί στα 1.500 άτομα». Αυτό επεσήμανε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας

«Έχει γίνει σχεδιασμός που περιλαμβάνει στρατόπεδα φιλοξενίας και κέντρα πρώτης υποδοχής σε όλα τα μεγάλα νησιά, τέσσερα κατ’ αρχήν. Η συνολική τους χωρητικότητα έχει προϋπολογιστεί στα 1.500 άτομα». Αυτό επεσήμανε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης έχει γίνει σχεδιασμός για τον οποίο, όπως είπε, «λυπάμαι που αναγκαζόμαστε απ’ ότι φαίνεται να τον υλοποιήσουμε» και πρόσθεσε πως την αποτροπή θα την ασκήσει κυρίως το Λιμενικό κάτι που αποφασίστηκε στη πρόσφατη σύσκεψη που είχε με τους συναρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Εθνικής Άμυνας υπό τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Δένδιας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η υλοποίηση των όσων αποφασίστηκαν θα βελτιώσει την κατάσταση των εισροών από το Αιγαίο, με στόχο να τις ελαχιστοποιήσει και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση αυτή δεν υπερβαίνει ούτε το 30% των ροών που είχαμε από τον Έβρο πριν ξεκινήσει ο «Ξένιος Δίας». Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κι ένα σχεδιασμό εκεί».

Αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου τόνισε ότι η υλοποίησή των στρατοπέδων φιλοξενίας και κέντρων πρώτης υποδοχής είναι άμεση. «Στη Σάμο και στη Χίο θα τα έχουμε, ελπίζω, σε λειτουργία ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής άμεσα μέσα στον Οκτώβριο, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου θα τα έχουμε τελειώσει. Τα άλλα δύο στη Μυτιλήνη και στη Ρόδο, θα τα έχουμε ίσως με μια μεγαλύτερη καθυστέρηση, θα πάμε στην αρχή του 2013. Εν πάση περιπτώσει υπολογίζω ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2013 ο σχεδιασμός μας και στα δύο θα έχει υλοποιηθεί».
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα με τις υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης περιορίστηκε να απαντήσει πως δεν υπήρξαν δαπάνες για την προμήθεια των τριών επιπλέον οχημάτων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk