Η αξία της σιωπής

Η αξία της σιωπής | tovima.gr

Κύριε Ζουμπουλάκη

Ως αναγνώστης του χθεσινού σας αρθρου μοιράζομαι την αγωνία σας για το Ελληνικό σινεμά, αλλά αδυνατώ να καταλάβω με βάση ποιά στοιχεία διακρίνατε την «Λαμπρή…απουσία απο τον Ελληνικό κινηματογράφο» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να σας εκθέσω μερικά απο τα πεπραγμένα του ΕΚΚ για να μην υπάρχει σύγχυση σχετικά με το τι κάνει σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Τον τελευταίο χρόνο το ΕΚΚ έχει ενισχύσει για την παραγωγή αλλά και για την συμμετοχή σε Ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ 32 ταινιές μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μεγάλου και μικρού μήκους, μεταξύ των οποίων και κάποιες από αυτές που αναφέρετε στο άρθρο σας (Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού, Άδικος κόσμος, Άλπεις, Τίτλοι Τέλους, Cavo d’ Oro, Η πόλη των παιδιών, Attractive Illusion, Παράδεισος, Capsule, Φιλιά εις τα παιδιά, JACE κ.ά).
Το ΕΚΚ θα συνεργαστεί με τον ΟΠΑΠ τα επόμενα τρία χρόνια για την χρηματοδότηση ταινιών πρωτοεμφανιζομένων σκηνοθέτων.
Όπως και εσείς αναφέρατε, συνδιοργάνωσε το Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου, με την συμμετοχή χιλιάδων κινηματογραφόφιλων που κατά την διάρκεια του καλοκαιριού παρακολούθησαν εντελώς δωρεάν ταινίες σε πλατείες, πάρκα, δρόμους, σε όλη την Αττική αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Συνδιοργάνωσε αφιερώματα στον Ελληνικό κινηματογράφο σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Μείωσε τα λειτουργικά του έξοδα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 απο τα ήδη μειωμένα το 2011 κατά 31%, αυξάνοντας αντιστοίχως το κονδύλι στην παραγωγή.
Προχώρησε στην σταδιακή εξόφληση παλαιοτέρων χρεών, χωρίς να ανακόπτει την υπογραφή καινούργιων συμβολαίων παραγωγής ταινιών, όπως ο Εχθρός μου, Το δέντρο και η Κούνια, Η ανάγκη μας για παρηγοριά, Η Τρίτη ζωή της Μεσσήνης κ.ά. Αυτα παρ’ όλη τη δυσκολία των εκταμιεύσεων, κάτω απο το βάρος της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα. Παρ’ όλη την οφειλή 5.000.000 ευρώ της ΦΑΕ Αθηνών, απο επιστροφή ΦΠΑ προς το ΕΚΚ, για την οποία έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες ώστε να εξοφληθούν.
Περιμένοντας την εφαρμογή του πολυαναμενόμενου 1,5% που υπέγραψε ήδη ο σημερινός Υπουργός κ. Κ. Τζαβάρας, στο ΕΚΚ δουλεύουμε σιωπηλά γιατί πιστεύουμε πως «…στο πλατό κατά την διάρκεια του γυρίσματος, πρέπει ν ακούγονται εκείνες οι φωνές που χρειάζονται, Ακόμα κι αν όλα θα ντουμπλαριστούν στο τέλος…» όπως έλεγε και ο Μ. Αντονιόνι.

Με εκτίμηση,
Ο κ. Γρ. Καραντινάκης είναι Γενικός Διευθυντής ΕΚΚ
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk