Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου η Κλόε Καρντάσιαν -γνωστή από το ριάλιτι σόου Keeping up with the Kardashians»- και ο ηθοποιός Μάριο Λόπεζ, είναι οι επικρατέστεροι οικοδεσπότες του αμερικάνικου «The X Factor».

Το όνομα του Μάριο Λόπεζ -ο οποίος συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του επίσης ριάλιτι σόου χορού «Dancing with the Stars» το 2006- για την παρουσίαση του εν λόγω σόου είχε συζητηθεί και στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα αν και ήταν από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την θέση του οικοδεσπότη του πρώτου αμερικάνικου «The X Factor» πέρυσι, τελικά την θέση πήρε ο Στιβ Τζόουνς, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κερδίσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Το μεγάλο αφεντικό και εμπνευστής του παιχνιδιού Σάιμον Κάουελ είχε μιλήσει ανοιχτά στις αρχές του μήνα για την πρότασή του σχετικά με το ιδανικό πρόσωπο για την παρουσίαση της δεύτερης σεζόν του σόου: «Ξέρω ποιον θέλω να παρουσιάσει το σόου, αλλά πρώτα πρέπει να τον εγκρίνει το κανάλι. Έχουμε περάσει από δοκιμαστικά πολλούς ανθρώπους… ίσως είναι μία Καρντάσιαν».

Και πρόσθεσε με το γνωστό του χιούμορ: «Πιστεύω ότι θα ήταν ιδανική. Άλλωστε είμαι φαν του να τοποθετώ οικοδεσπότες χωρίς εμπειρία σε αυτό το σόου».

Και ενώ η Κλόε Καρντάσιαν μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη εμπειρία όσον αφορά στην παρουσίαση -αν και είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τις κάμερες που τα τελευταία χρόνια την ακολουθούν σχεδόν επί 24ώρου βάσεως- ωστόσο ο Μάριο Λόπεζ είναι ένας έμπειρος παρουσιαστής.