Με το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων του μέσα στη ζώνη της Νεμέας και επομένως αφιερωμένο στην παραγωγή κόκκινων κρασιών, το Κτήμα Παλυβού καταφέρνει να δημιουργεί δύο από τα δημοφιλέστερα λευκά κρασιά της αγοράς αυτή την εποχή!

Το ένα είναι, βέβαια, οι Πέτρινες Πλαγιές και το άλλο ο Ανεμος 2011, που δοκιμάσαμε πρόσφατα και μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αξιοποιώντας τον – εν πολλοίς παρεξηγημένο – Ροδίτη, που προέρχεται από τα δικά του αμπέλια, ο Γιώργος Παλυβός μάς δίνει ένα κρασί με υποδειγματική σχέση ποιότητας – τιμής, που προκαλεί τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των €6 και κάτω.

Πέρα όμως από την τιμή του, έχουμε πέντε ακόμη λόγους για να το αγαπήσουμε. Ο πρώτος, το χρώμα του, που παίζει σε τόνους ξανθοπράσινους. Ο δεύτερος, η φινετσάτη μύτη του, όπου εναλλάσσονται μνήμες πικάντικης μέντας, γιασεμιού και σαμπούκου, σε φόντο αχλαδιού και λάιμ. Ο τρίτος, το μεστό, αρμονικό και καλοδομημένο στόμα του, με τη δροσερή οξύτητα που ισορροπεί την αλκοόλη. Ο τέταρτος, το μακρύ, λεμονάτο τελείωμά του. Και ο τελευταίος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικός, η ευκολία με την οποία συνοδεύει όλα σχεδόν τα πιάτα, όπου δεν κυριαρχεί το… κόκκινο χρώμα!

Τιμή: Περίπου €6 στο ράφι.