Συρία: Αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν συνοριακό πέρασμα προς Τουρκία

Τον έλεγχο τμήματος, τουλάχιστον, συνοριακού περάσματος πάνω στη συροτουρκική μεθόριο φαίνεται ότι πήραν αντικαθεστωτικοί σε περιοχή που ο έλεγχος των στρατευμάτων που πρόσκεινται στον Άσαντ είναι ισχυρός. Σποραδικά πυρά ακούγονταν γύρω από το σημείο, ενώ τουρκικά σχολεία κοντά στα σύνορα έχουν κλείσει λόγω του κινδύνου από τις συγκρούσεις.

Τον έλεγχο συνοριακού περάσματος πάνω στη συροτουρκική μεθόριο φαίνεται ότι πήραν αντικαθεστωτικοί σε περιοχή που η παρουσία στρατευμάτων που πρόσκεινται στον Μπασάρ αλ Aσαντ είναι ισχυρή.

Σποραδικά πυρά ακούγονταν γύρω από το σημείο, ενώ τουρκικά σχολεία κοντά στα σύνορα έχουν κλείσει λόγω του κινδύνου από τις συγκρούσεις.

Πρόκειται για το πέρασμα Ταλ Αμπιάντ, που βρίσκεται μεταξύ του τουρκικού Ακτσάκαλε και της συριακής επαρχίας Ράκκα. Οι συγκρούσεις είχαν ξεκινήσει την Τρίτη και από πυρά που «πέρασαν» στο τουρικό έδαφος έχουν τραυματιστεί τρεις Τούρκοι.

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το συνοριακό πέρασμα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών.

Αντικαθεστωτικοί έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους περάσματα σε άλλα σημεία της μεθορίου, τα οποία τους δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα κινήσεων, αλλά όχι στη Ράκκα λόγω της ισχυρής παρουσίας του συριακού στρατού.

Οπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Associated Press στο σημείο, Σύροι πανηγύριζαν την κατάληψη τουλάχιστον τμήματος του περάσματος. Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν καπνό στο σημείο ενώ ακούγονταν σποραδικά πυρά.

Από πυρά που «πέρασαν» στην τουρκική πλευρά έχουν τραυματιστεί τρεις Τούρκοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση. Ο δήμαρχος του Ακτσάκαλε έχει καλέσει από το βράδυ της Τρίτης με τηλεβόα τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα σύνορα και έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των σχολείων για λόγους ασφάλειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk