Πρόστιμα για χρήση και εμπορία παράνομων φυτοφαρμάκων

Κυρώσεις ύψους 114.000 ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εις βάρος 30 εμπόρων και παραγωγών

Πρόστιμα ύψους 114.000 ευρώ επέβαλλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος σε 30 εμπόρους και παραγωγούς οι οποίοι διακινούσαν ή έκαναν παράνομη χρήση, μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών ουσιών.

Στα ίχνη των παρανόμων έφτασαν ελεγκτές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε όλη την επικράτεια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε και θα πατάξουμε την παράνομη διακίνηση και χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων για τη δημόσια υγεία, την υγεία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και το περιβάλλον. Και θα είμαστε και στο μέλλον αμείλικτοι σε κάθε προσπάθεια λαθρεμπορίου φυτοφαρμάκων», επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Τσαυτάρης, στις αρχές Αυγούστου είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη ότι θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των γεωργικών εισροών (φυτοφάρμακα, λιπάσματα κλπ).

Ο στόχος είναι να μην μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί φυτοπροστατευτικό προϊόν χωρίς να έχει τα αναγκαία παραστατικά.

Υπολογίζεται ότι περίπου 100 τόνοι απαγορευμένου φυτοφάρμακου από την Τουρκία εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk