ΣΕΤΕ: Ζητεί την συμμετοχή του στην επιτροπή για την απασχόληση

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας με την οποία ζητεί τη συμμετοχή του στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση, που έχει συσταθεί με απόφαση του Γ. Βρούτση, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας με την οποία ζητεί τη συμμετοχή του στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση, που έχει συσταθεί με απόφαση του Γ. Βρούτση, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τονίζοντας ότι αποτελεί αναγνωρισμένο κοινωνικό εταίρο, θεσμικό εκπρόσωπο του τουρισμού.

Στην επιστολή, ο ΣΕΤΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Σύνδεσμος «και οι 14 πανελλήνιοι κλαδικοί τουριστικοί φορείς – μέλη του αδυνατούν να αντιληφθούν τη λογική αποκλεισμού του τουρισμού από αυτή τη διαδικασία», επισημαίνοντας ότι «ένας εξαιρετικά σημαντικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, που συνεισφέρει περισσότερο από το 16% του ΑΕΠ και δημιουργεί το 20% των θέσεων εργασίας δεν καλείται στη συζήτηση για τα εργασιακά».

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία και με την ανεργία στα ύψη, είναι λογικό τα εργασιακά θέματα να έχουν προτεραιότητα, αλλά είναι και εξίσου λογικό να συμμετέχουν στο διάλογο όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, με αυτό που ο καθένας πραγματικά αντιπροσωπεύει, ώστε να εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση του συνόλου των παραγωγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει ο ΣΕΤΕ και υπενθυμίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι που μέχρι σήμερα υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν εκπροσωπούν τον τουριστικό τομέα.

Ο ΣΕΤΕ τονίζει, τέλος, ότι δεν αναγνωρίζει καμία εκπροσώπηση μέσω τρίτων και προσθέτει πως δεν μπορούν να ανεχθεί πλέον τον αποκλεισμό του «από σημαντικές αποφάσεις για τα τεράστια εργασιακά προβλήματα της χώρας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk