Καταγράφηκαν οι πρώτες παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Αφορούσαν κυρίως στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, έλλειψη ζωνών ασφαλείας, παραβίαση ορίου ταχύτητας και χρήση φθαρμένων ελαστικών

Σαφάρι για τον εντοπισμό οδηγών σχολικών λεωφορείων που διαπράττουν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ξεκίνησε η Τροχαία εν όψει της νέας σχολικής περιόδου.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο τετραήμερο της νέας σχολικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 2.761 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 6 λεωφορεία.

Οπως έγινε γνωστό οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως τη στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, την έλλειψη ζωνών ασφαλείας, την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη χρήση φθαρμένων ελαστικών.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας προχώρησαν σε έξι περιπτώσεις στην εφαρμογή του μέτρου της ακινητοποίησης των λεωφορείων «εξαιτίας βασικών ελλείψεων που διαπιστώθηκαν».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Παράλληλα στο σχεδιασμό της Τροχαίας περιλαμβάνεται η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κτλ.), για την αποκατάστασή τους, η εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk