Διχασμένοι εξακολουθούν να εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί

Επτά φαρμακευτικοί σύλλογοι που ακολουθούν μέχρι στιγμής τη γραμμή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ξεκίνησαν να εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Επτά φαρμακευτικοί σύλλογοι που ακολουθούν μέχρι στιγμής τη γραμμή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ξεκίνησαν να εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους χορηγούν οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης, της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Θεσσαλονίκης, της Θήβας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ενώ οι συνάδελφοί τους του Πειραιά θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και δεν εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ είναι οι εξής: Αττικής, Έβρου, Ξάνθης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Ηλείας, Ηρακλείου, Πέλλας, Κέρκυρας, Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κιλκίς. Οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης καλούν τους φαρμακοποιούς να ενεργήσουν κατά βούληση.

Μολονότι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά περίμεναν την απόφαση των Αθηναίων (έχουν γενική συνέλευση της Τετάρτη) για να δουν αν θα συνεχίσουν από κοινού τις κινητοποιήσεις, εντούτοις ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κώστας Κούβαρης ανακοίνωσε την απόφαση του να αναστείλει τις κινητοποιήσεις. Όπως είπε, δίνει πίστωση χρόνου στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας έως το τέλος του μήνα προκειμένου να δοθεί λύση σε κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα.

Πάντως, η πρόταση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστα Λουράντου στην γενική συνέλευση είναι να συνεχιστεί η κινητοποίηση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου κάνει λόγο για αυτονομία των εκπροσώπων των φαρμακοποιών στη λήψη αποφάσεων στη γενική συνέλευση του κλάδου.

«Οι αντιπρόσωποι δεν είναι τηλεκατευθυνόμενοι», είπε ο κ. Αμπατζόγλου, «ούτε έρχονται στη συνέλευση με προηλειμμένες αποφάσεις και ούτε μπορούν να δεσμευτούν από όποιες αποφάσεις έχουν προηγηθεί της κορυφαίας διαδικασίας που είναι η γενική συνέλευση του ΠΦΣ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk