Ένα μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο

Ένα μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο | tovima.gr

Ο καιρός περνά. Περνά ακούγοντας συνεχώς για τις πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλονται αλλά ποτέ δε γίνονται. Είναι πραγματικά άξιον απορίας πώς είναι δυνατό να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει αν δεν αλλάξουμε ότι μας οδήγησε εδώ. Αν δεν αλλάξει ο προσανατολισμός, αλλά και η δομή της οικονομίας μας και όχι η οικονομία, έτσι γενικά σαν να αφορά δηλαδή κάτι ξένο και μακριά από εμάς, όσα πακέτα χρημάτων και αν δοθούν από τους κακούς της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ δε θα ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης.

Μπορεί όμως να συμβεί αυτό από τους υπάρχον πολιτικούς μας; αυτούς που ηθελημένα οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ για να κάνει τη δύσκολη δουλειά που οι ίδιοι δεν μπορούσαν όντας εγκλωβισμένοι στο δίχτυ του πολιτικού κόστους και σήμερα παρουσιάζονται και ως αντιμνημονιακοί εν πολύς ακόμα και κυβερνώντες. Η χώρα πρέπει να αλλάξει, το θέμα είναι πώς; αφού αυτοί που πρέπει να το κάνουν δεν πιστεύουν σε αυτό και σερνάμενοι και παρουσιαζόμενοι ως πιεσμένοι και δυσαρεστημένοι άγονται από τις εξελίξεις ενώ θα πρεπε οι ίδιοι να τις δρομολογούν.

Προσέξτε κύριοι της εξουσίας, γιατί μπορεί πολλές φορές τώρα να γλυτώσαμε από τις τόσες στροφές που περάσαμε με το γκάζι κολλημένο να ξέρετε όμως εκεί πιο κάτω ίσως να υπάρχει μια όχι σαν και τις άλλες τις στροφές και μετά μη λέτε ότι μας την είχαν στημένη. Θέλω να ξέρεις ότι δεν είμαι και τόσο μικρός όσο νομίζεις, μεγάλωσα και εγώ όπως σαν μεγαλύτερος και εσύ πρωτύτερα, και πλέον δεν πιστεύω σε ψέμματα.

Κύριε πολιτικέ, κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις με όποιο κόστος με όποιο κόστος αρκεί να φύγουμε μπροστά. Μέχρι χτες έπαιζες στην πλάτη της επόμενης γενιάς γιατί ήθελες να είσαι πάντα αρεστός, σήμερα, άβουλος και φοβισμένος, καθηλώνεις μια ολόκληρα χώρα. Δε φταίω εγώ γι΄αυτό που περνάς ‘ εσύ παρανόησες τα πράγματα πιστεύοντας ότι η δόξα της εξουσίας έχει μόνον καλά. Μην παραμένεις άβουλος, πάρε την τύχη της χώρας στα χέρια σου και κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις δίχως φόβο δίχως ενοχές και αν δεν μπορείς, τότε να ξέρεις ότι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να παραμένεις εκεί. Άπραγος και την απραξία σου να την παρουσιάζεις σαν ένα χρυσοποίκιλτο δώρο.

Έχω κι εγώ τις ευθύνες μου, γιατί πίστευα ότι είμαι εντάξει γιατί υπηρέτησα την πατρίδα και με το παραπάνω με τις φυλακές, και ξέχασα ότι δεν έχω μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Κάνε εσύ το νεύμα κι εγώ θα ακολουθήσω αρκεί να ξέρω, να με πείσεις ότι μιλάς αληθινά. Κανείς δε θέλει το κακό μας παρά μόνον εμείς οι ίδιο όταν αρνούμαστε να δούμε και να πράξουμε το αυτονόητο. Αυτονόητο, αλήθεια το πιο δύσκολο πράγμα να το πεις και να το κάνεις στη χώρα του χρυσού ήλιου και των καταγάλανων νερών του Αιγαίου.

Οι ίδιοι πολιτικοί που σήμερα υπερασπίζονται μανιωδώς το υδροκέφαλο δημόσιο, δικό τους δημιούργημα και που μιλούν φευγαλέα για το ένα εκατομμύριο και διακόσιες χιλιάδες ανέργων -αυτών των σκόρπιων προβάτων δίχως πατέρα- θα είναι και οι ίδιοι αν δεν εξαφανιστούν από τα γεγονότα που θα διαχειριστούν τη εξαθλίωση όλων μας, αυτή τη φορά όμως ως φιλάνθρωποι, γιατί; γιατί; Αυτό είναι που μας αξίζει;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk