Εκστρατεία για να επιβιώσει το Μουσείο Μπενάκη

«Πρέπει να επιβιώσουμε…» Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Μουσείου Μπενάκη η πρόεδρός του, Αιμιλία Γερουλάνου με αφορμή την ανακοίνωση των τριών ξεχωριστών συναυλιών του Μουσείου και το πρόγραμμα στήριξής του στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται

«Πρέπει να επιβιώσουμε…» Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Μουσείου Μπενάκη η πρόεδρός του, Αιμιλία Γερουλάνου με αφορμή την ανακοίνωση των τριών ξεχωριστών συναυλιών του Μουσείου και το πρόγραμμα στήριξής του στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται.

Με αισιόδοξη διάθεση, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Διονύσης Σαββόπουλος εμφανίζονται στο αίθριο του κτηρίου της οδού Πειραιώς στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου, αντίστοιχα. Με τον δηλωτικό τίτλο «΄Ερχονται οι μέρες του φωτός», η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδά σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας (2 Οκτωβρίου). Με τη σειρά του, ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με τίτλο «On the road» με επιλογές από δικά του γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια, καθώς επίσης και κομμάτια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας (3 Οκτωβρίου). Το τριήμερο των συναυλιών κλείνει με το Διονύση Σαββόπουλο και τη μουσική παράσταση «Ο Πολιτευτής. Μουσικοπολιτικά και άλλοι», η οποία περιλαμβάνει επιλογές από τα 40 χρόνια της «Σαββοπουλικής» τραγουδοποιίας (4 Οκτωβρίου). Το κόστος της εκδήλωσης καλύπτεται από την Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική.

«Δίνουμε μαζί τον παλμό» είναι ο τίτλος του προγράμματος στήριξης του Μουσείου που έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αφορά όλες τις διαθέσεις και όλα τα… βαλάντια. Χαρακτηριστικό είναι το ότι το πρόγραμμα μελών περιλαμβάνει 13 διαφορετικές κατηγορίες ατομικής και 3 εταιρικής συνδρομής. Οι πολλαπλές κατηγορίες ξεκινούν από την ετήσια συνδρομή των 60 ευρώ του απλού μέλους και φθάνουν μέχρι του μεγάλου δωρητή με 20.000 ευρώ και πλέον ετησίως. Κάθε κατηγορία έχει ειδικά προνομία, ενώ προβλέπονται ειδικές κατηγορίες για νέους και οικογένειες. Μια ετήσια συνδρομή, τέλος, μπορεί να «αγοραστεί» και να δοθεί ως πρωτότυπο δώρο.

Ο νέος θεσμός χορηγιών αποσκοπεί, όπως αναφέρθηκε, στην εξασφάλιση της συνέχισης της εκθεσιακής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Μουσείου. Η δυνατότητα δωρεών προς τους σκοπούς του Μουσείου είναι πλέον εφικτή στον διαδικτυακό τόπο του.

Περίπου 500.000 αντικείμενα φιλοξενούν τα παραρτήματα του Μουσείου, ενώ περισσότεροι από 350.000 επισκέπτες διαβαίνουν τις πύλες του σε ετήσια βάση όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου. Επιπλέον, 500 μέλη έχουν εγγραφεί ήδη σ’ αυτή τη συστράτευση που έχει ξεκινήσει. «Για να ενεργοποιηθούν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και να ενωθούν δυνάμεις προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το Μουσείο…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk