Γ. Κουτρουμάνης: «Δεν χρειάζονται επιπλέον αλλαγές στα εργασιακά»

«Οι αλλαγές που, ήδη, έχουν γίνει στην αγορά εργασίας είναι υπερεπαρκείς, σε ορισμένες περιπτώσεις και άδικες, ωστόσο δεν έχουν απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Νομίζω ότι είναι εντελώς άκαιρο και ανώφελο, αυτή την στιγμή, να συζητούνται περαιτέρω ρυθμίσεις για την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, που ήδη είναι εξαιρετικά ελαστικοποιημένη» δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης

«Οι αλλαγές που, ήδη, έχουν γίνει στην αγορά εργασίας είναι υπερεπαρκείς, σε ορισμένες περιπτώσεις και άδικες, ωστόσο δεν έχουν απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Νομίζω ότι είναι εντελώς άκαιρο και ανώφελο, αυτή την στιγμή, να συζητούνται περαιτέρω ρυθμίσεις για την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, που ήδη είναι εξαιρετικά ελαστικοποιημένη» δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης.

Εξέφρασε την αντίθεσή του για την αύξηση των ορίων ηλικίας, λέγοντας: «Η αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη ή και τα ενδιάμεσα όρια, με βίαιο τρόπο, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σκληρό μέτρο, κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα, αφού υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι τα τελευταία χρόνια και περιμένουν πότε θα πάρουν σύνταξη. Από την άλλη πλευρά, θα επηρεάσει και την εξέλιξη της ανεργίας. Γι’ αυτό, είμαστε αντίθετοι. Βεβαίως, τα μέτρα θα είναι επώδυνα, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία η εσωτερική τους κατανομή».

Επισήμανε ότι η τρόικα υποεκτιμά τις προβλέψεις εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια υποεκτίμηση και οδηγεί σε ένα πακέτο πάνω από 1 δισ. ευρώ. Εχει γίνει μια επεξεργασία από τις τεχνικές ομάδες της τρόικας και του υπουργείου Εργασίας και πάει καλά. Διότι θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι, ενώ φέτος εισπράττουμε 1,1 δισ. ευρώ από οφειλές παρελθόντων ετών, το 2013 να είμαστε στα 450 εκατ. ευρώ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk