Βέλγιο vs Γαλλία: Φορολογικοί συντελεστές

Βέλγιο vs Γαλλία: Φορολογικοί συντελεστές | tovima.gr

Δυστυχώς, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια. Το γεγονός της πρόσκαιρης επιβολής υψηλότερης φορολογίας στα πολύ υψηλά εισοδήματα των Γάλλων πολιτών, ως μέτρο μερικής άμβλυνσης του δημοσιονομικού προβλήματος και η ανάδειξη του ως «είδηση», δίνει το δικαίωμα της ακριβούς πληροφόρησης.

Στην Γαλλία, ο υψηλότερος συντελεστής στα προσωπικά εισοδήματα (δηλ. αμοιβές εργασίας) εφαρμόζεται από το ύψος των 70.830 Ευρώ. Στο Βέλγιο, το αντίστοιχο όριο είναι τα 34.330 Ευρώ. Στις δύο χώρες, οι μέγιστοι συντελεστές για την ίδια πηγή εισοδήματος είναι 41 και 50% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις των επενδύσεων στις δύο χώρες, ανέρχονται σε 31,3 & 33% για τα μερίσματα (Γαλλία –Βέλγιο). Η Γαλλία, προκειμένου για τις επιχειρήσεις real estate εφαρμόζει συντελεστή 29,3% ενώ το Βέλγιο 16,5%.

Τέλος, τα καθαρά εισοδήματα από επιχειρήσεις κυμαίνονται από 24,25% στο Βέλγιο (από το 1ο Ευρώ) έως και 33% (για κέρδη υψηλότερα των 322.500 Ευρώ. Στην Γαλλία, αντίθετα, ο φόρος είναι 33 1/3% από το 1ο Ευρώ, για όλο το δηλούμενο ποσό.

Στο Βέλγιο, η ακίνητη περιουσία είναι εκτός φορολογητέας ύλης, σε αντίθεση με την Γαλλία.

Επιγραμματικά, σε σχέση με την Ελλάδα, οι δύο χώρες του παραδείγματος είναι περισσότερο «ανάλγητες», με την έννοια ότι το ποσοστό της φοροδιαφυγής είναι κατά πολύ μικρότερο.

Η διαμαρτυρία των Βέλγων για την πολιτογράφηση αλλοδαπών, σαφώς και εντάσσεται στα «θετικά» της πολιτικής ζωής. Δεν είναι γνωστό βεβαίως, πόσοι Βέλγοι ή Γάλλοι έχουν εκτιμήσει δεόντως τα αγαθά των off-shore εταιρειών, σε αντίθεση με τους «πένοντες» συμπατριώτες μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk