ΣΕΤΕ – ΗΑΤΤΑ: Σε έκτακτη ανάγκη η ακτοπλοΐα

«Κώδωνα κινδύνου» για την ακτοπλοΐα κρούουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), τονίζοντας ότι ο κλάδος βρίσκεται σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» με αφορμή και την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κ. Α. Βεντούρη

«Κώδωνα κινδύνου» για την ακτοπλοΐα κρούουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), τονίζοντας ότι ο κλάδος βρίσκεται σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» με αφορμή και την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κ. Α. Βεντούρη. «Η κατάρρευση των ακτοπλοϊκών εταιριών και η διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στη χώρα μας είναι πλέον πολύ πιθανόν να συμβούν μέσα στη χρονιά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ, αναφερόμενος στη «δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση» των περισσότερων εταιρειών του κλάδου.

Ο ΣΕΤΕ καλεί την κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα τα θέματα της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι ο κλάδος αποτελεί πυλώνα της τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και υπογραμμίζει ότι η καθυστέρηση της αναμόρφωσης και του εξορθολογισμού του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών στη χώρα, «δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ακτοπλοΐα μέσα σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού». Επιπρόσθετα «οι οργανωμένες μειοψηφίες που επιμένουν να διατηρούν τα κεκτημένα τους, αδιαφορώντας για το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αυτών, παραμένουν στο απυρόβλητο».

«Η ελληνική ακτοπλοΐα αποτελεί εθνική υπόθεση», επισημαίνει ο ΗΑΤΤΑ, υποστηρίζοντας ότι στα μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει «ο σημαντικότατος αυτός κλάδος της οικονομίας μας έχει προστεθεί τελευταία και η συρρίκνωση του μεταφορικού έργου, η οποία οφείλεται στη μείωση της αγοραστικής δύναμης του ελληνικού κοινού, αλλά και στον περιορισμό της τουριστικής κίνησης προς τη νησιωτική Ελλάδα».

Ο Σύνδεσμος απευθύνει «δραματική έκκληση» σε όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «αν η κατάσταση που υπάρχει σήμερα σ’ αυτήν επιτραπεί να συνεχιστεί για λίγο ακόμη, θα σημάνει την οριστική απαξίωση του συνόλου της νησιωτικής μας χώρας, με άμεσες και τραγικές συνέπειες για τον τοπικό πληθυσμό, τον τουρισμό, αλλά και την ίδια την εθνική μας οικονομία, καθώς θα πληγούν μαζί και πολλοί άλλοι, άμεσα συνδεδεμένοι με την ακτοπλοΐα, τομείς της οικονομίας της χώρας μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk