Κύπρος: Ξεκινάει η συζήτηση για τον πρώτο μνημονιακό προϋπολογισμό

Τον Προϋπολογισμό της Κύπρου για 2013 θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Βάσος Σιαρλή. Πρόκειται για τον πρώτο Κρατικό Προϋπολογισμό, στον οποίο θα προστεθούν τα μέτρα του μνημονίου που αναμένεται να υπογράψει η Κυβέρνηση με την τρόικα μετά την προσφυγή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Τον Προϋπολογισμό της Κύπρου για 2013 θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Βάσος Σιαρλή.

Πρόκειται για τον πρώτο Κρατικό Προϋπολογισμό, στον οποίο θα προστεθούν τα μέτρα του μνημονίου που αναμένεται να υπογράψει η Κυβέρνηση με την τρόικα μετά την προσφυγή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα αρχίσει στις 16.30.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυπριακής κυβέρνησης θα έχει σήμερα συνομιλίες στη Λευκωσία με τον Ολλανδό Μέννο Σνελ, ο οποίος εκπροσωπεί την Κύπρο στην εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ, με στόχο τη διαμόρφωση των αντιπροτάσεων της Κύπρου που θα τεθούν ενώπιον των εκπροσώπων της τρόικας όταν τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ πραγματοποιήσουν την επόμενη επίσκεψη τους στο νησί.

Επίσης, σήμερα, αναμένεται να καθοριστεί η ημερομηνία της επόμενης καθόδου του κλιμακίου της τρόικας για έναρξη του νέου γύρου των συνομιλιών με στόχο να συμφωνηθεί το πρώτο προσχέδιο του μνημονίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk