offstage

Οσο φτωχό διαγράφεται το μέλλον της ψυχαγωγίας στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, τόσο πιο πλούσια αποδεικνύεται η πορεία της ενημέρωσης. Και ειδικά της πρωινής, όπου οι περισσότερες εκπομπές έχοντας κάνει πια πρεμιέρα διαμορφώνουν ένα τοπίο ιδιαίτερα πλουραλιστικό αλλά και αρκετά ικανοποιητικό ως προς την εικόνα αλλά και το περιεχόμενο.

offstage | tovima.gr
Οσο φτωχό διαγράφεται το μέλλον της ψυχαγωγίας στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, τόσο πιο πλούσια αποδεικνύεται η πορεία της ενημέρωσης. Και ειδικά της πρωινής, όπου οι περισσότερες εκπομπές έχοντας κάνει πια πρεμιέρα διαμορφώνουν ένα τοπίο ιδιαίτερα πλουραλιστικό αλλά και αρκετά ικανοποιητικό ως προς την εικόνα αλλά και το περιεχόμενο. Το ενδιαφέρον των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών έγκειται στο γεγονός ότι καθεμία έχει το δικό της ύφος, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας των παρουσιαστών – δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα; Το πρόσωπο να έχει ρόλο σημαντικό, αλλά προς όφελος του προγράμματος που υπηρετεί και όχι με στόχο τον πολλαπλασιασμό των εξωφύλλων στα περίπτερα.
Πιστοί στο χαλαρό, ψύχραιμο αλλά και έμπειρο δημοσιογραφικό προφίλ τους, οι ΚαμπουράκηςΟικονομέας στο «Πρωινό Μega» καταφέρνουν να συνδυάζουν το ρεπορτάζ με την άποψη, ενώ είναι σαφές ότι το πάνελ τους καθημερινά στοχεύει στο να φιλοξενεί κατηρτισμένους και λιγότερο φωνακλάδες προσκεκλημένους. Στον ΑΝΤ1 οι Νίκος Ρογκάκος και Ντόρα Κουτροκόη, αν και «καλοκαιρινοί», απέδειξαν ότι τελικά το κανάλι του Αμαρουσίου έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει αναζητώντας ενημερωτική συνταγή το πρωί παρά επενδύοντας σε ιμιτασιόν lifestyle πρωινάδικα. Σταθεροί στο ύφος τους, με ρεπορτάζ, πλήθος προσώπων, ποικιλία και εναλλαγές στη θεματολογία τους οι οικοδεσπότες της «Πρώτης γραμμής» ΛυριτζήςΟικονόμου, ενώ η Πόπη Τσαπανίδου στο «Σκάι τώρα» αποτελεί στην παρούσα φάση την πιο ισορροπημένη γυναικεία παρουσία στις ενημερωτικές εκπομπές, συνδυάζοντας σοβαρό προφίλ και δυναμισμό όπου και όταν απαιτείται.
Τέλος, στους καιρούς που διανύουμε εξίσου απαραίτητη αποδεικνύεται και η παρουσία της ενημέρωσης τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, με το «Mega Σαββατοκύριακο» των ΧασαπόπουλουΑναγνωστάκη να κινείται στην ίδια γραμμή που χάραξε τα τελευταία χρόνια με ανάλυση των κυριοτέρων ειδήσεων και διεξοδική συζήτηση, ενώ ο Γιώργος Αυτιάς στον Σκάι διατηρώντας ένα πιο «λαϊκό» προφίλ επιμένει να κινείται στους τόνους και στο ύφος που τον χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια και που συγκινούν τα τηλεοπτικά κοινά που τον ακολουθούν.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν, η φιλοσοφία στη στελέχωση της διοίκησης της ΕΡΤ δυστυχώς παραμένει η ίδια: κυβερνητική. Ψηφίζοντας κόμμα ο έλληνας πολίτης επιλέγει ταυτόχρονα και προεδρείο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Και δυστυχώς τα στελέχη μπαινοβγαίνουν για να ικανοποιήσουν τελικά όχι το τηλεοπτικό κοινό αλλά τα έδρανα της Βουλής. Και πρόγραμμα; Για γέλια και για κλάματα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk