προθήκες

Το Γαλλοελληνικό Λεξικό είναι μια συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη με τον εκδοτικό οίκο Larousse. Περιλαμβάνει 250.000 λέξεις, εκφράσεις αλλά και νεολογισμούς, 400.000 μεταφράσεις που αποτελούν χρήσιμο υλικό για τους μεταφραστές, αποδόσεις ορολογίας, πληθώρα παραδειγμάτων που τοποθετούν το λεξιλόγιο σε συμφραζόμενα και προσδίδουν παιδαγωγικό χαρακτήρα στο λεξικό.

λεξικό

Γαλλοελληνικό Λεξικό Πατάκη – Larousse
Επιμέλεια Γιώργος Γαλάνης
Εκδόσεις Πατάκη, 2012,
σελ. 2.064, τιμή 65 ευρώ

Το Γαλλοελληνικό Λεξικό είναι μια συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη με τον εκδοτικό οίκο Larousse. Περιλαμβάνει 250.000 λέξεις, εκφράσεις αλλά και νεολογισμούς, 400.000 μεταφράσεις που αποτελούν χρήσιμο υλικό για τους μεταφραστές, αποδόσεις ορολογίας, πληθώρα παραδειγμάτων που τοποθετούν το λεξιλόγιο σε συμφραζόμενα και προσδίδουν παιδαγωγικό χαρακτήρα στο λεξικό.

oικονομία

Νίκος Κουτσιαράς
Η εκδίκηση των δούλων και η εφεδρεία των μακαριτών:
Η πολιτική οικονομία της μακροοικονομικής σταθεροποίησης
Επιμέλεια Σωτήρης Ντάλης,
Εκδόσεις Παπαζήση, 2012,
σελ. 445, τιμή 28,76 ευρώ

Ενα βιβλίο για την πολιτική οικονομία και τη σημασία που έχει η μακροοικονομική σταθεροποίηση. Ο συγγραφέας αναφέρεται στην κρίση του ιδιωτικοποιημένου κεϋνσιανισμού και τις σύγχρονες ιδεολογικές διαμάχες των διαμορφωτών της πολιτικής. Γιατί η μακροοικονομική θεωρία δεν προέβλεψε την επερχόμενη κρίση και γιατί οι πολιτικοί αποδείχθηκαν τόσο ανεπαρκείς στην αντιμετώπισή της.

επανέκδοση

Δημήτρης Χριστοδούλου
Το γούπατο

Εκδόσεις Μετρονόμος, 2012,
σελ. 280, τιμή 12,78 ευρώ

Δεκαετία του 1930, σε φτωχογειτονιά της Αθήνας. Ο μικρός Βενιαμίν, ορφανός από πατέρα, ζει στερημένα στη δύσκολη προ δικτατορίας Μεταξά εποχή. Κλειστή κοινωνία, εμμονές και ιδεοληψίες, ακατανόητα γι’ αυτόν πρότυπα κοινωνικής, σεξουαλικής, πολιτικής συμπεριφοράς. Το βιβλίο του πεζογράφου, ποιητή και στιχουργού (με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία) πρωτοκυκλοφόρησε το 1976.

μαρτυρία

Τζωρτζίνα Ξένου, Μαρίζα Σουμπασάκη
Γεννημένη νικήτρια
Εκδόσεις Κέδρος, 2012,
σελ. 447, τιμή 16,50 ευρώ
Η Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια του καράτε, σε ηλικία εντεκάμισι ετών αρρωσταίνει σοβαρά και χρειάζεται να δώσει έναν αγώνα ζωής. Μετά τη νίκη της η μικρή ηρωίδα γυρίζει πίσω στη μεγάλη της αγάπη, τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο καράτε, όπου διαπρέπει σε κάθε πρωτάθλημα, όπως και στο παρελθόν. Μια αληθινή ιστορία που εμπνέει δύναμη και κουράγιο.
συγκρίσεις

Ελλάδα και Τουρκία:
Εκσυγχρονιστικές γεωγραφίες και χωρικές αντιλήψεις του έθνους
Μετάφραση Ελένη Αστερίου,
Επιμέλεια Νικηφόρος Διαμαντούρος,
Θάλεια Δραγώνα, Τσαλάρ Κέυντερ
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2012,
σελ. 446, τιμή 25,56 ευρώ
Πρωτότυπες μελέτες επιστημόνων από την Ελλάδα και την Τουρκία που εξετάζουν τις ιδεολογίες και τις πολιτικές διαδικασίες που διαμόρφωσαν γεωγραφικά την εθνική επικράτεια και το εθνικό «ανήκειν» των δύο χωρών. Το βιβλίο δεν σκιαγραφεί μόνο τους αντίπαλους εθνικισμούς, με τον αλυτρωτισμό, τις ανταλλαγές πληθυσμών και τις εθνοκαθάρσεις, αλλά επεκτείνεται και σε διπλωματικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα.
δοκίμια

Απρονοησία και νέμεση.
Ελληνική κρίση 2001-2011
The Athens Review of Books,
2012, σελ. 446, τιμή 18 ευρώ
Σαράντα πέντε δοκίμια για την ελληνική κρίση, γραμμένα από 33 γνωστούς επιστήμονες για τις σελίδες της «Athens Review of Books». Αφορούν την περίοδο 2001-2011, τη δεκαετία της λεγόμενης «κίβδηλης ευμάρειας», και θίγουν πολλές παθογένειες της δημόσιας ζωής: την ατιμώρητη διασπάθιση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και δανείων, την κομματοκρατία και το πελατειακό σύστημα, τον άκρατο λαϊκισμό του πολιτικού προσωπικού, το έλλειμμα παιδείας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Βιβλία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk