Αποφασισμένος να πολεμήσει το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρεται ο πρόεδρος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου τόνισε ότι στοχεύει στη διάλυση της «παράγκας» και στην κάθαρση του χώρου.

«Δεν θα κάνουμε πίσω. Εχουμε στοιχεία που θα καταθέσουμε και τα οποία δείχνουν για ποιο λόγο αναφέραμε όσα αναφέραμε στις ανακοινώσεις. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν παρασκήνιο και “παράγκα”. Στόχος είναι διαλύσουμε την “παράγκα” και όλα τα παιχνίδι να παίζονται επί ίσοις όροις εντός γηπέδου. Ακόμα δεν άρχισε το πρωτάθλημα και είδατε τι έγινε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Θα φτάσω αυτό το θέμα μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωση. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος ρωτήθηκε από το μέλος του ΔΣ της Συμμαχίας κυρία Λιάνα Κανέλλη: «Τόσα χρόνια ζούμε αυτή την “παράγκα” και βλέπουμε ποιος παίρνει τα πρωταθλήματα. Είσαι αποφασισμένος να το πας μέχρι το τέλος;».

Ο κ. Αλαφούζος απάντησε: «Δεν κάνω πίσω με τίποτα, θα πάω μέχρι το τέλος. Εμείς θέλουμε το 50-50 και γι’ αυτό θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Εχει αηδιάσει ο κόσμος». Οπως φάνηκε, με τα λόγια του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού συμφώνησε σύσσωμο το ΔΣ, το οποίο ενημέρωσε και για την επικείμενη επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: «Σε δέκα μέρες θα ξέρουμε ακριβώς πότε θα επιστρέψουμε, όταν θα έχουμε στα χέρια μας την τελική έκθεση των πολιτικών μηχανικών. Αρχικά μας είπαν ότι πρέπει να γίνουν κάποια μικρά έργα στις εξέδρες, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και οι θύρες 6 και 7 με κάποιες μικρές βελτιώσεις. Μόνο ο χλοοτάπητας πρέπει να αλλάξει. Εκτιμάται ότι όλα τα έργα δεν θα διαρκέσουν πάνω από ένα μήνα. Στόχος μας είναι να γυρίσουμε ακόμη και τον Δεκέμβριο στη Λεωφόρο».

Επίσης, ο κ. Αλαφούζος ενημέρωσε το ΔΣ για τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας ότι η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» θα καλύψει το ποσοστό της (54,7%) στην τρέχουσα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας 3,2 εκατ. ευρώ. Οπως είπε, τα 2,2 εκατ. ευρώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί από τις μέχρι τώρα εγγραφές στο Σωματείο, ενώ 1 εκατ. ευρώ θα δοθεί το προσεχές διάστημα από εύπορους φιλάθλους του Τριφυλλιού. Παραδέχθηκε πάντως ότι η σεζόν «θα βγει έστω και δύσκολα» καθώς πέραν των εγγραφών στη Συμμαχία, της ΑΜΚ και των χρημάτων που θα λάβει η ΠΑΕ από τη συμμετοχή της ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης, αναμένονται έσοδα και από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τα εισιτήρια διαρκείας και τους χορηγούς.