Τρία μέτρα για την φοιτητική μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας

Τρία μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Τρία μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας εξοικονομήθηκαν με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, κονδύλια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, συγκεκριμένα 8 εκατ. ευρώ και αποφασίστηκε:

– Η αύξηση των φοιτητών και φοιτητριών που σιτίζονται πανελλαδικά στις φοιτητικές εστίες από 57.000 σε 70.000 άτομα.

– Η αύξηση των κλινών των φοιτητικών εστιών κατά 700 πανελλαδικά.

– Η δωρεάν σίτιση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους.

Η σίτιση των εκπαιδευτικών θα γίνεται πιθανότατα σε στρατιωτικές λέσχες των περιοχών ή σε άλλους χώρους που θα διατεθούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Η δήλωση του Αρβανιτόπουλου

«Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και την Ελληνική Οικογένεια, η οποία σηκώνει το βάρος των σπουδών των παιδιών της» δηλωσε σχετικα ο κ. Αρβανιτοπουλος.

«Ξέρω ότι τα μετρα που ανακοινωσαμε δεν είναι αρκετά, αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης, είναι αυτό που η Πολιτεία μπορεί να κάνει» κατεληξε ο κ. Αρβανιτοπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk