Συνάντηση Κ. Μουσουρούλη με εργαζόμενους σε Ναυπηγεία και Ζώνη Περάματος

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος θα παρουσιάσει προσεχώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης , όπως ανέφερε κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ζώνης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος θα παρουσιάσει προσεχώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης , όπως ανέφερε κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ζώνης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στους οποίους ο υπουργός ανέφερε πως θα καταβληθεί προσπάθεια επίλυσης για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον υπουργό παρουσία και του συντονιστή που έχει οριστεί από την κυβέρνηση για το θέμα Νίκου Αναστασόπουλου ενώ οι εργάτες στη Ζώνη θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη.

Επίσης ο υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους με επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν μεταξύ άλλων να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε αυτούς αλλά κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, βιβλιάρια ασθενείας και πάγωμα των στεγαστικών δανείων.

Ανάμεσα στα αιτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Τρίαινα» Bασίλης Kαρακίτσος ήταν να καταβληθεί άμεσα το βοήθημα, ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ενώ έθεσε και θέμα δεδουλευμένων καθώς όπως είπε πως από τους 1.100 εργαζόμενους, οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια, και οι υπόλοιποι τους τελευταίους 4 μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι απο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk