Oλι Ρεν: Επιδόματα σε αυτούς που πλήττονται από την ανεργία

«Η Επιτροπή πιστεύει ότι η αύξηση της αποτελεσματικότητας είσπραξης φόρων είναι αναγκαία για την κοινωνική ισότητα. Η μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη δίκαιη κατανομή των προσπαθειών αναπροσαρμογής», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν,

«Η Επιτροπή πιστεύει ότι η αύξηση της αποτελεσματικότητας είσπραξης φόρων είναι αναγκαία για την κοινωνική ισότητα. Η μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη δίκαιη κατανομή των προσπαθειών αναπροσαρμογής», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, σχολιάζοντας την έκρυθμη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα σε ευθεία σχέση με την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής κατόπιν σχετικής ερώτησης του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπογραμμίζοντας τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, με την επίσημη ανεργία να αγγίζει το 25% και ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας -ακόμα και εργαζόμενοι- να απειλούνται από τη φτώχεια, έθεσε το ζήτημα της υιοθέτησης στοχευμένων πολιτικών για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης και κοινωνικής επάρκειας.

Στην απάντησή του ο κ. Ρεν, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Επιτροπή θα θεωρούσε σκόπιμη τη λήψη μέτρων με στόχο την παροχή εισοδήματος σε αυτούς που πλήττονται σοβαρότερα από την ανεργία και δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα μέσα, εφόσον τα μέτρα αυτά είναι συμβατά με τους ευρύτερους στόχους του προγράμματος».

Ο Φιλανδός Επίτροπος εξέφρασε την ανησυχία της Κομισιόν για το υψηλό ποσοστό ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι είναι σημαντικό η ανεργία να μην αποκτήσει διαρθρωτικό χαρακτήρα και επίσης να μειωθούν οι περιπτώσεις φτώχειας λόγω έλλειψης εισοδήματος που προέρχεται από την εργασία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Κ. Πουπάκης δήλωσε σχετικά: «Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η σημαντικότερη «διαρθρωτική αλλαγή» που οφείλουμε να υλοποιήσουμε ως χώρα. Πρέπει επιτέλους κάποιοι να βγουν από το «απυρόβλητο» και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι «μόνιμοι και νόμιμοι» χρηματοδότες του Κρατικού Προϋπολογισμού έχουν εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί και επιβάλλεται να συγκρουστεί με τα γνωστά-άγνωστα συμφέροντα και τους φοροκλέπτες, οι οποίοι συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Έτσι και μόνο έτσι θα αποφευχθούν ανάλγητα οριζόντια μέτρα, «χαράτσια» και οι τριτοκοσμικές καταστάσεις ντροπής με τους Ασφαλισμένους που ενώ έχουν πληρώσει πολύχρονες και επαχθείς εισφορές στερούνται ακόμη και τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Η κοινωνική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια βιώσιμη έξοδο της Ελλάδας από τον «κυκεώνα» της ύφεσης και της ακραίας λιτότητας. Χωρίς κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη η «πολυπόθητη» λύση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «διάλυση»».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk