Αν και έχει να κυκλοφορήσει σόλο άλμπουμ από το 2010, το 2012 ήταν μια ακόμη δυνατή χρονιά για τον Κάνιε Γουέστ -κυρίως χάρη στο άλμπουμ συνεργασία του με τον Τζέι Ζ Watch the Throne- και οι 17 υποψηφιότητες στα φετινά Bet Hip Hop Awards το επιβεβαιώνουν.

Ο γνωστός ράπερ -που τον τελευταίο καιρό απασχολεί τον σκανδαλοθηρικό τύπο εξαιτίας της σχέσης του με την διάσημη ριάλιτι σταρ Κιμ Καρντάσιαν- έλαβε 17 υποψηφιότητες διεκδικώντας μεταξύ άλλων τα βραβεία «Producer of the Year», «Director of the Year», «Hustler of the Year», «Best Live Performance» κ.α. Να σημειώσουμε ότι οι κατηγορίες στα εν λόγω βραβεία είναι μόλις 18.

Ακολουθούν ο ράπερ 2 Chainz με 13 υποψηφιότητες και ο Drake με 11. (Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά την λίστα με τις υποψηφιότητες στα 7α ετήσια Bet Hip Hop Awards.)

Οικοδεσπότης της τελετής που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου στοBoisfeuillet Jones Atlanta Civic Center στην Ατλάντα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στις 9 Οκτωβρίου θα είναι για τέταρτη συνεχόμενη φορά ο κωμικός Μάικ Επς.