Η απόφαση για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου είναι ειλημμένη. Στο Τριφύλλι έχουν κατασταλάξει ότι η ομάδα χάνει μέρος της δυναμικής της στο απόμακρο και παγερό Ολυμπιακό Στάδιο και χρειάζεται ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό σπίτι και ως εκ τούτου προετοιμάζουν το έδαφος για… επαναπατρισμό στη φυσική έδρα τους.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το ζήτημα της Λεωφόρου αποτελεί προτεραιότητα για τον επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έκανε σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ενώ ανέθεσε και σε ειδικό γραφείο τις μελέτες για τα διορθωτικά έργα που χρειάζονται στο ιστορικό γήπεδο για την επαναλειτουργία του, τα οποία κοστολογούνται περίπου ένα εκατ. ευρώ και θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (12/9) ο κ. Αλαφούζος είχε καθοριστική συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, δεδομένου ότι το γήπεδο ανήκει στον Αθλητικό Ομιλο, του οποίου η έγκριση χρειάζεται προκειμένου να υλοποιηθεί το πρότζεκτ της επιστροφής. Ο κ. Αλαφούζος συζήτησε σε καλό κλίμα για αρκετή ώρα με τον κ. Αχ. Μακρόπουλο αλλά και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΠΑΟ κ. Νίκο Μακρόπουλο για το πλάνο του αναφορικά με τη Λεωφόρο και εν τέλει αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεργαστούν στενά.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε και το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού όπως επίσης και οι τρόποι με τους οποίους ΠΑΕ και Ερασιτέχνης θα κινηθούν από κοινού το προσεχές διάστημα, ούτως ώστε να υπάρξει όφελος συνολικά για τον Παναθηναϊκό.

Σημειωτέον ότι προ ημερών υπεγράφη από το ΥΠΕΚΑ το Προεδρικό Διάταγμα (θα τεθεί προς έγκριση στο ΣτΕ) για τη Διπλή Ανάπλαση των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, που περιλαμβάνει και το υπό σχεδιασμό γήπεδο των Πρασίνων στην περιοχή του Ελαιώνα.