Σε λίγες ώρες η αγωνία παίρνει τέλος: ο αμερικανικός κολοσσός Apple, στις 10 π.μ. ώρα Αμερικής και 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος, αναμένεται να προχωρήσει στην παρουσίαση του πολυαναμενόμενου διαδόχου της «αυτοκρατορίας» των smartphones της.

Το iPhone 5, όπως πολύ πιθανόν θα ονομάζεται η νέα συσκευή, έχει εδώ και μήνες μαγνητίσει το ενδιαφέρον του Τύπου, με τις φήμες γύρω από νέα, ακόμη πιο προηγμένα χαρακτηριστικά του να οργιάζουν.

Απανταχού λάτρεις του «δαγκωμένου μήλου» έχουν στρέψει τις τελευταίες ημέρες το βλέμμα τους προς το μπάνερ που ανήρτησε η εταιρεία στην πρόσοψη του Κέντρου Τεχνών Γιέρμπα Μπουένα, στο Σαν Φρανσίσκο – όπου και θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Apple – προς αναζήτηση κωδικοποιημένων μηνυμάτων.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι κάθετες γραμμές του γιγάντιου μπάνερ, ενδεχομένως να υποδηλώνουν το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης ή της ίδιας της συσκευής. Άλλοι πάλι δίνουν έμφαση στα εναλλασσόμενα χρώματα, τα οποία πιστεύουν ότι προέρχονται από το «τέντωμα» των εικονιδίων του iOS – Game Center, iTunes, Music, AppStore.

«Λίφτινγκ» στην εμφάνιση

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες φήμες, το νέο «έξυπνο» κινητό ίσως να διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, συγκριτικά με την 3,5 ιντσών οθόνη του iPhone 4S. Η πολυαναμενόμενη συσκευή της Apple πολύ πιθανόν να είναι φτιαγμένη από «υγρό μέταλλο» με εντυπωσιακές ιδιότητες.

Η συγκεκριμένη πληροφορία είχε διαρρεύσει πριν από λίγους μήνες από το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων IT News, το οποίο είχε τότε υποστηρίξει ότι πρόκειται για ένα κράμα τιτανίου, νικελίου, χαλκού, ζιρκονίου και άλλων μετάλλων το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και όπου τοποθετείται χαρίζει μια λεία, «γυάλινη» αίσθηση. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε επίσης αναφερθεί στην εταιρεία Liquidmetal με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του, είχε έρθει σε συνεργασία η Apple για την ανάπτυξη του νέου smartphone.

Θα είναι άραγε μεγαλύτερη σε μέγεθος η νέα συσκευή της Apple;

Ασφάλεια στα… δάκτυλα

Άλλο ένα χαρακτηριστικό το οποίο φαίνεται να «κουβαλά» το νέο iPhone είναι το βιομετρικό σύστημα ασφαλείας. Στη θέση της υπάρχουσας επιλογής εισαγωγής ενός κωδικού τεσσάρων ψηφίων, ο χρήστης, σύμφωνα με φήμες, ενδεχομένως να μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό του κατόπιν σάρωσης των δακτυλικών του αποτυπωμάτων ή του προσώπου του με τη βοήθεια της εμπρόσθιας κάμερας.

Κινητό-«αστακός» το iPhone 5;

Γύρω στα τέλη Ιουλίου, πάντως, ακούστηκε ότι ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε στην αγορά της εταιρείας ανάπτυξης βιομετρικών εφαρμογών AuthenTec προς 356 εκ. δολάρια (δηλ. περίπου 282 εκ. ευρώ). Τα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας της συγκεκριμένης εταιρείας άλλωστε χρησιμοποιούνται ήδη από μεγάλα ονόματα στον χώρο της τεχνολογίας που τα έχουν ενσωματώσει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα, όπως π.χ. οι εταιρείες Samsung, Fujitsu, Microsoft, Lenovo, IBM, Toshiba, HP κ.α.

Σαρώστε και… πληρώστε

Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication), γνωστή και ως επικοινωνία κοντινού πεδίου, σύμφωνα με κάποιες φήμες, ίσως αποτελεί άλλον έναν «άσσο στο μανίκι» της Apple. Οι hi-tech γλώσσες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε το νέο iPhone σε ένα ηλεκτρονικό «πορτοφόλι», επιτρέποντας αγορές και οικονομικές συναλλαγές με ένα άγγιγμα.

Ωστόσο ορισμένα blogs έσπευσαν να απορρίψουν τη συγκεκριμένη πιθανότητα σε περίπτωση που η συσκευή διαθέτει μεταλλική «πλάτη» και διατηρήσει τις ίδιες διαστάσεις.

Οι εικασίες πολλές, το σίγουρο είναι ότι σε λίγες ώρες το σύννεφο μυστηρίου που καλύπτει το νέο iPhone θα διαλυθεί με τα αποκαλυπτήριά του…