Η Ισπανία σκέφτεται την προσφυγή στο νέο «μηχανισμό ΕΚΤ»

Το ενδεχόμενο να ζητήσει τη βοήθεια της ΕΚΤ, με αγορά ισπανικών ομόλογων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Ντράγκι, σκέφτεται σοβαρά ο Ισπανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον φινλανδικό Τύπο. Ο Ραχόι, που έδωσε συνέντευξη σε μία πολιτική και μία οικονομική φινλανδική εφημερίδα, φέρεται επίσης να αποκλείει την επιλογή της «πλήρους διάσωσης» της Μαδρίτης.

Το ενδεχόμενο να ζητήσει τη βοήθεια της ΕΚΤ, με αγορά ισπανικών ομόλογων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Ντράγκι, σκέφτεται σοβαρά ο Ισπανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον φινλανδικό Τύπο.

Ο Ραχόι, που έδωσε συνέντευξη σε μία πολιτική και μία οικονομική φινλανδική εφημερίδα, φέρεται επίσης να αποκλείει την επιλογή της «πλήρους διάσωσης» της Μαδρίτης.

«Μαζί με την τόνωση της ανάπτυξης, η μόνη επιλογή που εξετάζω είναι η χρήση του μηχανισμού που ανακοίνωσε η ΕΚΤ» φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με την Helsingin Sanomat, ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την οικονομική Kauppalehti, o Ραχόι δήλωσε επίσης κατηγορηματικά πως «αποκλείεται εντελώς το ενδεχόμενο να ζητήσουμε πλήρη διάσωση για την Ισπανία». Η συνέντευξη στις δύο εφημερίδες δόθηκε την Τρίτη στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Φινλανδού πρωθυπουργού Γιούρκι Κάταϊνεν στην Ισπανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk