Το ΜΙΤ κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) αναδείχθηκε εφέτος κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο, σύμφωνα με την έγκυρη κατάταξη του «QS World University Rankings». Στις 10 πρώτες θέσεις έχουν καταταγεί πανεπιστημιακά ιδρύματα μόνο από τις ΗΠΑ και την Βρετανία

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) αναδείχθηκε εφέτος κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο, σύμφωνα με την έγκυρη κατάταξη του «QS World University Rankings». Στις 10 πρώτες θέσεις έχουν καταταγεί πανεπιστημιακά ιδρύματα μόνο από τις ΗΠΑ και την Βρετανία.
Το MIT αναρριχήθηκε στην κορυφή, από την τρίτη θέση που κατείχε στην προηγούμενη κατάταξη. Δεύτερο εφέτος είναι το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, που έχασε την πρωτιά, και τρίτο το Χάρβαρντ.
Ακολουθούν τρία βρετανικά πανεπιστήμια. Το University College London (UCL) είναι τέταρτο, η Οξφόρδη παραμένει στην 5η θέση. Εκτο είναι το Imperial College London.
Τις υπόλοιπες θέσεις καταταλαμβάνουν αμερικανικά πανεπιστήμια. Το Γέιλ έπεσε στην έβδομη, από την τέταρτη θέση που κατείχε το 2011.
Ογδοο είναι το πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένατο το Πρίνστον και δέκατο το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.
Η λίστα QS κατατάσσει τα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου βάσει πολλών κριτηρίων, ανάμεσά τους την ευρευνητική δραστηριότητα, την ποιότητα της διδασκαλίας και το πόσο περιζήτητοι είναι οι απόφοιτοι στην αγορά εργασίας.
Από τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατετάγη στις θέσεις από 451 έως 500, και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις θέσεις από 501 έως 550.
Στις αρχές του Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε μια άλλη κατάταξη, η λεγόμενη λίστα της Σαγκάης, η οποία θεωρείται επίσης μία από τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της εκπαίδευσης.
Τα μοναδικά ελληνικά πανεπιστήμια και σε αυτή την κατάταξη είναι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στις θέσεις από 301 έως 400. Το 2011 το πανεπιστήμιο της Αθήνας είχε καταταγεί στις θέσεις 201-300.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk