Για πρώτη φορά μετά 60 χρόνια γίνεται προσπάθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία παρακρατικού μηχανισμού από ένα νόμιμο κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο.

Τα τελευταία υπολείμματα παρακρατικών μηχανισμών τα είχαμε γνωρίσει κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας και διαλύθηκαν λίγους μήνες μετά τη Μεταπολίτευση.

Τώρα η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου της στήνει με την ανοχή, προς το παρόν, των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, έναν σκληρό παρακρατικό μηχανισμό που έκανε αισθητή την παρουσία του τις προηγούμενες ημέρες στο Περιστέρι, το Μεσολόγγι και τη Μεταμόρφωση.

Η ελληνική Πολιτεία άργησε. Η Χρυσή Αυγή είχε δείξει τα ναζιστικά και φασιστικά της χαρακτηριστικά από τις πρώτες εμφανίσεις της εδώ και πολλά χρόνια. Τότε δεν θεωρήθηκε κάτι το επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Την συνέκριναν με τα αλήστου μνήμης σταγονίδια και οι πολιτικοί μας άνδρες κοιμόντουσαν ήσυχοι, χωρίς να τη θέσουν εκτός νόμου. Το αυγό του φιδιού όμως επωάζονταν στις φτωχές συνοικίες και στα απομακρυσμένα σχολεία της πρωτεύουσας.

Ακόμα και το 2009 δεν θεωρήθηκε επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Και από το αυγό βγήκαν φίδια που άλωσαν την ελληνική κοινωνία.

Τώρα η Χρυσή Αυγή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Δέρνει, τραυματίζει και καίει ό,τι δεν θεωρεί ταιριαστό με την φαιά ιδεολογία της. Και η ελληνική Πολιτεία ξύπνησε απότομα από το βαθύ δημοκρατικό της ύπνο.

Τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τα φαρμακερά φίδια κτυπούν καλυμμένα κάτω από τον βουλευτικό τους μανδύα.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς καμία αργοπορία, πρέπει να συμμαχήσουν και να κόψουν τα πόδια του παρακρατικού μηχανισμού που προσπαθεί να στηθεί.

Τώρα, χθες, όλοι μαζί να αντιταχθούμε στη φασιστική λαίλαπα που απλώνεται παντού με πρόσχημα την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και της οικονομικής κρίσης.

Γιατί πρέπει για ακόμα μία φορά η Δημοκρατία να νικήσει και το παρακράτος να ηττηθεί.