BHMAτοδότης: Τώρα θυμήθηκαν τον Τσίπρα στην Ευρώπη;

Αντί να περιμένει να έρθει η Ευρώπη στον κ. Αλ. Τσίπρα, πάει ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα

BHMAτοδότης: Τώρα θυμήθηκαν τον Τσίπρα στην Ευρώπη; | tovima.gr
Αντί να περιμένει να έρθει η Ευρώπη στον κ. Αλ. Τσίπρα, πάει ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα έφθασαν στην Κουμουνδούρου προσκλήσεις από ευρωπαϊκές οργανώσεις στο Παρίσι, στο Αμβούργο και τη Φραγκφούρτη για να παραστεί σε συνέδρια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά επισήμως το κόμμα δεν δίνει λεπτομέρειες.

***
Εκείνο που αφήνουν στη Κουμουνδούρου να διαρρεύσει είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται στο μέλλον να ζητήσει ο ίδιος να συναντηθεί με ευρωπαίους αξιωματούχους (όπως συνέβη με τον κ. Γιούνκερ και με τον κ. Ρομπάι– από τους οποίους έφαγε πόρτα) αλλά θα περιμένει να ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να συναντηθούν μαζί του. Έτσι δεν υπέβαλε καμία αίτηση να συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Πιέρ Μοσκοβισί, που έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα.

***
«Ίσως να κατάλαβαν το σφάλμα τους οι Ευρωπαίοι», έλεγε η επί των διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ρένα Δούρου άρτι αφιχθείσα από τη Λευκωσία, όπου πήγε ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας: «Όταν βρίσκομαι στη Λευκωσία νιώθω να αναβαθμίζεται η πολιτική», έλεγε η κυρία Δούρου, η οποία είχε και συνάντηση με την Κύπρια υπουργό Εξωτερικών κυρία Μαρκουλή. Η είδηση όμως είναι αλλού αφού η Κουμουνδούρου αφήνει να εννοηθεί ότι «προετοιμάζεται» και ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Δεν λένε τίποτα άλλο, ούτε βεβαίως με ποιους θα συναντηθεί.

***
Ένα δωράκι από τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο, βρήκαν οι βουλευτές του κόμματος στις θυρίδες τους. Ο κ. Βενιζέλος μοίρασε βιβλία στους βουλευτές, όχι βεβαίως τα δικά του, αλλά του Tony Judt με τίτλο «Τα δεινά που μαστίζουν την χώρα». Το βιβλίο δόθηκε μόλις μία ημέρα, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του κ. Α. Λοβέρδου. Τι λέει το βιβλίο- δώρο του κ. Βενιζέλου προς τους βουλευτές του; Αντί να τρέφουμε τυφλή εμπιστοσύνη στην αγορά- όπως κάναμε με τεράστιο κόστος εδώ και 30 χρόνια- πρέπει να στραφούμε στο πρόσφατο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε την ακριβοδικία πάνω από την σκέτη αποδοτικότητα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον κόσμο που ζούμε. Οι βουλευτές, έμαθα, άρχισαν αμέσως την ανάγνωση…

***
Έψαξα και βρήκα το πρόγραμμα διδασκαλίας του επισκέπτη καθηγητή (πλέον) του Χάρβαρντ κ. Γ. Παπανδρέου. Πριν σας το παρουσιάσω, θα σας ενημερώσω ότι θα κάνουμε πολλές ημέρες ακόμα να δούμε τον πρώην Πρωθυπουργό στην Ελλάδα, αφού θα πάει μετά το Χάρβαρντ στην Νέα Υόρκη για το Συνέδριο του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και εν συνεχεία στις Βρυξέλλες για το Σοσιαλδημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κόμμα. Δηλαδή θα έρθει και πάλι την Αθήνα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, εάν στο μεταξύ δεν υπάρξει ανάγκη για ένα ακόμα ταξίδι.

***
Επίσης θα πρέπει να σας αναφέρω ότι οι φοιτητές που άρχισαν από χθες να παρακολουθούν τη διδασκαλία του κ. Παπανδρέου είναι, όπως μου είπαν, υψηλού επιπέδου και σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και αμερικανοί αξιωματούχοι, αυτούς που η αμερικανική κυβέρνηση τους έχει εντάξει στο πρόγραμμα διά βίου μάθηση.

***
Τα μαθήματα, λοιπόν άρχισαν, πρώτα με την ανάλυση της βιβλιογραφίας στην οποία μπορούν να προστρέχουν οι φοιτητές. Εν συνεχεία δόθηκαν τα κεφάλαια στα οποία θα υπάρξουν συζητήσεις και κρίσεις. Η πρώτη διάλεξη του κ. Παπανδρέου θα αναφέρεται στην εμπειρία του από την κρίση, θα ακολουθήσουν, παράμετροι της κρίσης της ευρωζώνης και πως συνδέεται με την παγκόσμια κρίση. Ακόμα οι επιπτώσεις της κρίσης σε σχέση με τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών στην κρίση (και κυρίως του ΔΝΤ), γεωπολιτικές προεκτάσεις κτλ. Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να βρίσκεται στο Χάρβαρντ, μία εβδομάδα κάθε μήνα.

***
Κόντρα στον πόλεμο για τα τουρκικά σίριαλ, φαίνεται ότι πήγε ο νεαρός Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος ήταν ο κουμπάρος στον ελληνοτουρκικό γάμο που έγινε στο Costa Navarino που έγινε με 500 καλεσμένους με σύμμαχο την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Εκεί βρίσκονταν και 300 Τούρκοι, γόνοι οι περισσότεροι μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών. Ο κ. Μπακογιάννης είναι χρόνια τώρα φίλος με τον γαμπρό κ. Δημ. Γκινοσάτη.

***
Μήπως έχουν ξεφύγει; Ένας ιερέας στα Σεπόλια, ανάμεσα σε δύο μνημόσυνα και μία βάπτιση θέλησε να κάνει κήρυγμα εθνικιστικού περιεχομένου και εναντίον του πολιτικού συστήματος. Ένας δάσκαλος στην Πάτρα, μιλώντας στους μαθητές και στους καθηγητές, την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο του και είπε «τι να κάνω; Μήπως να φωνάξω την Χρυσή Αυγή να μας τα λύσει;». Και τα δύο περιστατικά τα εξετάζει ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

***

Αντίθετα με την κυρίαρχη αντίληψη, η Χρυσή Αυγή κατάφερε το ακατόρθωτο: Έφερε κοντά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο κοντά δεν γίνεται, αφού η θεωρούμενη μαχητική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το έναυσμα για να χειροκροτήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Πρ. Παυλόπουλο, που τόλμησε, όπως ειπώθηκε, να απαντήσει στον κ. Ηλ. Κασιδιάρη, στο δήθεν «ξέσπασμα» του ότι «θα γελάσουν και οι πέτρες» αν παραπέμψουν τους βουλευτές του για αντιποίηση αρχής.

***

Πάντως χθες επρόκειτο να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή Δεοντολογίας για τη συμπεριφορά βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Δεν συνεδρίασε όμως αφού δηλώθηκε κώλυμα του Προέδρου της Επιτροπής. Κι αν συνεδρίαζε τι επρόκειτο νομίζετε να συμβεί; Μία απλή επίπληξη. Από το τίποτα καλή είναι και η επίπληξη από τη Βουλή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk