Σ. Λαζαρίδης: «Η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύεται»

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα ενισχύεται, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σ. Λαζαρίδη στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο του ετησίου roadshow του Χ.Α που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα ενισχύεται, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο του ετησίου roadshow του Χ.Α που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά «οι επενδυτές μελετούν και κατανοούν την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν επισκεφτεί την Αθήνα. Η πιο σημαντική τους διαπίστωση είναι πως η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ πιο ήρεμη από ό, τι θα περίμεναν».

Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ διευκρίνισε πως μετά το πέρας των εκλογών παρατηρείται αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας από τους Έλληνες, ενώ οι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται λίγο ανήσυχοι. «Η κρίση έχει πλήξει την φήμη της Ελλάδος», επεσήμανε ο κ. Λαζαρίδης, τονίζοντας ωστόσο πως οι επενδυτές που προσεγγίζουν τη χώρα μετά την κρίση, ενδιαφέρονται για τις μελλοντικές αποτιμήσεις των εταιρειών. «Ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας έχει πολύ καλή φήμη διεθνώς, ο δημόσιος τομέας είναι αυτός που υποφέρει μετά την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk