Κεφάλαια από το Ισραήλ σε ελληνική εταιρεία

Η εταιρεία CΕVA από το Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq, προχώρησε σε συνεργασία με την Attica Ventures, σε στρατηγική επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Antcor.

Η εταιρεία CΕVA από το Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq, προχώρησε σε συνεργασία με την Attica Ventures, σε στρατηγική επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Antcor.

Η Attica Ventures, με το υπό διαχείριση Zaitech Fund, αποτελεί από το 2006 βασικό μέτοχο της Antcor, έχοντας υποστηρίξει την εταιρεία τεχνολογίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία υιοθέτησε το 2011 ένα επιθετικό πρόγραμμα διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας software baseband για το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, και ύστερα από διερεύνηση της παγκόσμιας αγοράς επεξεργαστών, εστίασε στην προοπτική ανάπτυξης αυτής της νέας γενιάς WiFi πάνω στην τεχνολογική πλατφόρμα της CEVA.

Η εταιρεία CEVA, εισηγμένη στο Nasdaq από το 2002 και με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 400 εκατ. δολάρια, αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο τεχνολογίας επεξεργαστών υπό μορφή αδειοδότησης (licensor of DSP Cores and Platform Solutions) στις αγορές της κινητής τηλεφωνίας, του digital home καθώς και των δικτύων.
Η έδρα της CEVA βρίσκεται στο Mountain View, California των Η.Π.Α., διαθέτοντας ειδικά κέντρα σχεδιασμού στο Ισραήλ και στην Ιρλανδία καθώς και γραφεία πωλήσεων σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, στην Ασία και στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica Ventures, με την επένδυση αυτή αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν αμέσως οι θέσεις εργασίας στην Antcor.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η σημαντική αυτή επένδυση της CEVA επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων που διακρίνονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και αποτελεσματική διοίκηση».
H Attica Ventures, ιδρύθηκε το 2003 από την Attica Bank και από το 2004 διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 65 εκατ. ευρώ με επενδυτές την Attica Bank, το ΤΑΝΕΟ και ιδιώτες επενδυτές. Εχει ήδη διοχετεύσει κεφάλαια άνω των 35 εκατ. ευρώ συμμετέχοντας στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που συνολικά ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk