Η ΒΡ πωλεί δικαιώματα εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού

Αλλαγή στον χάρτη των εταιριών πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικού θα προκαλέσει η απόφαση της BP να πουλήσει ορισμένα από τα πεδία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αλλαγή στον χάρτη των εταιριών πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικού θα προκαλέσει η απόφαση της BP να πουλήσει ορισμένα από τα πεδία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία βρετανικών πετρελαίων ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει στην τεξανή Plains Exploration and Production τα δικαιώματα εξόρυξης για τις περιοχές Μάρλιν, Ντοράδο, Κινγκ, Χορν Μάουνταιν και Χόλστεϊν Φιλντς, συνολικής αξίας 5,5 δισ. δολαρίων.

Η ΒΡ βρίσκεται σε μια διαδικασία αναζήτησης ρευστού για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων και την επανόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη στην πλατφόρμα εξόρυξης Deep Horizon τον Απρίλιο του 2010, προκαλώντας το θάνατο έντεκα ατόμων και τη διαρροή σχεδόν 5 εκ. βαρελιών πετρελαίου στη θάλασσα.

Τον Μάρτιο του 2012 η BP συμφώνησε να καταβάλει 7,8 δισ. δολάρια ως αποζημίωση, εκτός από τα 6,5 δισ. δολ. που έχουν ήδη καταβληθεί.

Φημολογείται πάντως ότι η πραγματοποίηση της συμφωνίας θα σηματοδοτήσει την αποχώρηση της BP από την περιοχή, ως συνέπεια της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής καταστροφής στην ιστορία των ΗΠΑ που προκλήθηκε στην περιοχή με ευθύνη της βρετανικής εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Μπομπ Ντάντλεϊ απάντησε στις φήμες περί αποχώρησης της επιχείρησής του από την περιοχή λέγοντας πως «ο Κόλπος του Μεξικού εξακολουθεί να αποτελεί βασικό σημείο του χαρτοφυλακίου εξερεύνησης και παραγωγής της BP». Ο βρετανός μάνατζερ προανήγγειλε μάλιστα νέες επενδύσεις «τουλάχιστον τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο για την επόμενη δεκαετία» στον Κόλπο του Μεξικού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk