Επιχείρηση «Αρτεμις» κατά της μαύρης εργασίας

Μετά την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών τουλάχιστον από τα αστικά κέντρα η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Αρτεμις» για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και το κυνήγι όλων όσοι απασχολούν παράνομα μετανάστες αλλά και ανασφάλιστους έλληνες εργαζόμενους

Μετά την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών τουλάχιστον από τα αστικά κέντρα η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «’Αρτεμις» για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και το κυνήγι όλων όσων απασχολούν παράνομα μετανάστες αλλά και ανασφάλιστους έλληνες εργαζόμενους.

Μπροστά στην πίεση της τρόικας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης ενισχύει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και ζήτησε από τον επικεφαλής του γενικό γραμματέα κ. Χάλαρη να ξεκινήσει η επιχείρηση με στοχευμένους ελέγχους στα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εκμεταλεύονται ανέργους κυρίως μετανάστες, αλλά και σε όλη την επαρχία όπου οργιάζει η απασχόληση ατόμων χωρίς ασφάλιση.
Παράλληλα τροποιείται η απόφαση για τη χρήση του «εργόσημου» δηλαδή του ενσήμου που πρέπει να αγοράζουν όσοι απασχολούν περιστασιακά εργαζόμενους ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα και στα ταμεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk