Η κολεκτίβα των Arte Fiasco τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί να φέρει στο Αθηναϊκό κοινό πολλά και νέα ελπιδοφόρα εναλλακτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό που υπό άλλες συνθήκες δε θα τα βλέπαμε στη χώρα μας. Η νέα σεζόν τους βρήκε πολύ καλά προετοιμασμένους και ήδη παρουσίασαν τις συναυλίες που θα κάνουν μες στο Φθινόπωρο. Ονόματα όπως οι Errors, oι Ty Segall, οι Japandroids, οι Chain and the Gang του Ian Svenonius και ο Damo Suzuki των «μεγάλων» Can θα παρελάσουν από τις σκηνές διαφόρων κλαμπ στους μήνες που θα έρθουν. Η αρχή όμως γίνεται με το ηλεκτρονικό βρετανικό δίδυμο των Walls, της μπάντας των Sam Willis και Alessio Natalizia που θα εμφανιστούν την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο gig space του 6 D.O.G.S. Ηλεκτρονικοί ήχοι που ρέουν σε συνδυασμό με IDM και shoegaze στοιχεία χαρακτηρίζουν τη μουσική τους. Οι ίδιοι δισκογραφούν πλέον στην γερμανική εταιρία Kompakt, «σπίτι» σπουδαίων ονομάτων της ηλεκτρονικής μουσικής όπως είναι οι Field, Deadbeat, Gui Boratto και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που το club κοινό πίνει νερό στο όνομα τους. Ο Alessio Natalizia αδημονεί να βρεθεί στη χώρα μας και με χαρά απάντησε στις ερωτήσεις που του στείλαμε ένα ζεστό πρωινό του Αυγούστου.

Πόσα καλοκαίρια έχεις περάσει στα ελληνικά νησιά; Τι αναμνήσεις έχεις από την Ελλάδα;
Οσο κι αν σου ακούγεται περίεργο, δεν έχω επισκεφθεί ποτέ τη χώρα σας και το επικείμενο live με έχει ενθουσιάσει διπλά αφού θα έρθω για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ωστόσο έχω ακούσει πολλές ιστορίες από τους άγγλους φίλους μου που έχουν αυτή τη χώρα στην καρδιά τους.

Αν ήταν στο χέρι σου να έχεις γράψει ένα τραγούδι κάποιου άλλου συγκροτήματος ποιο θα ήταν αυτό;
Νομίζω πως θα ήθελα πάρα πολύ να έχω γράψει το «Til I die» από το δίσκο Surf’s Up των Beach Boys. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ.

Πως αισθάνεστε που ανήκετε σε μια δισκογραφική εταιρία όπως είναι η Kompakt;

Οπως και να το κάνεις πρόκειται για μεγάλη τιμή να κυκλοφορείς τη δουλειά σου στην Kompakt, που είναι μια από τις καλύτερες δισκογραφικές στον dance ήχο παγκοσμίως. Είμαστε οπαδοί της εταιρίας εδώ και πολλά χρόνια τόσο ο Σαμ όσο κι εγώ. Το να βγάζεις τη μουσική σου στο label που δισκογραφούν οι Michael Mayer, Wolfgang Voigt, The Field και πολλοί άλλοι μας κάνει χαρούμενους και περήφανους.


Ποιο είναι το πιο κουλ άτομο με το οποίο έχετε συνεργαστεί ποτέ;
Ξεκίνησα να δουλεύω ένα πρότζεκτ με τον Trevor Goronwy. Ο Trevor έπαιξε σε μπάντες όπως είναι οι This Heat και οι Camberwell Now – γκρουπ που είχαν μεγάλη επιρροή για μένα. Είναι ωραίος τύπος και πάντα είναι πολύ ευχάριστο για μένα να περνάω χρόνο μαζί του. Εύχομαι οι δυο μας να κυκλοφορήσουμε κάτι προσεχώς και να το ακούσει ο κόσμος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Σήμερα θα πάω στην παραλία μιας και γύρισα από τις διακοπές μου στην Ιταλία. Σε γενικές γραμμές θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τη μουσική και να δίνω όσο περισσότερα live μπορώ με τα projects που έχω καταπιαστεί. Επίσης μια φορά το μήνα θα διοργανώνουμε πάρτι σε ένα κλαμπ του Λονδίνου και ελπίζω να το διασκεδάσουμε πολύ. Ανυπομονώ για το πρώτο πάρτι στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ποια συγκροτήματα έχεις να μας προτείνεις; Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Τις προάλλες αγόρασα έναν δίσκο των Gareth Williams & Marie Currie που ονομάζεται Flaming Tunes. Το συγκεκριμένο άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει σε κασέτα και τώρα μόλις βγήκε σε βινύλιο και σε ψηφιακή μορφή. Πρόκειται για έναν καταπληκτικό δίσκο και σας τον συνιστώ!

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον της ηλεκτρονικής μουσικής;

Δεν σκεφτόμαστε τη μουσική με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις κατηγοριοποιήσεις σε είδη και κατηγορίες. Τη μουσική τη διαχωρίζουμε σε καλή και σε κακή μουσική. Είναι τόσο απλό. Η καλή μουσική θα υπάρχει για πάντα και η κακή θα πεθάνει!

Μαζί με τους WALLS θα εμφανιστούν οι δικοί μας Drog A Tek.