Πρόταση εξαγοράς του κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2006 που διεξήχθη στη Γερμανία, αποκάλυψε ο τότε τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Γκάνας Ρίτσαρντ Κίνγκστον, χωρίς όμως να μπορεί να κατονομάσει εκείνους που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ESPN, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης άγνωστοι του έδιναν 300.000 δολάρια προκειμένου στον αγώνα με την Τσεχία η Γκάνα να ηττηθεί με 2-0.
Ο Κίνγκστον μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «είχα τη δυνατότητα να γίνω πλουσιότερος κατά 300.000 δολάρια όταν σε περίπτωση νίκης της Γκάνας στον αγώνα με την Τσεχία το πριμ ανερχόταν σε 3.000 δολάρια». Κατά τα λεγόμενά του τον απέτρεψε η γυναίκα του λέγοντάς του: «Ρίτσαρντ, σε αγαπώ όχι για τα χρήματα, γι’ αυτό μην αποδεχτείς την πρόταση και μη χάσεις την αξιοπρέπειά σου».
Το ότι η πρόταση δωροδοκίας περιλάμβανε ήττα με συγκεκριμένο σκορ (2-0) δείχνει πιθανότατα ότι επρόκειτο για δουλειά κάποιας στοιχηματικής μαφίας. Το ερώτημα που τίθεται πάντως, είναι πώς και γιατί ο εν λόγω γκανέζος γκολκίπερ θυμήθηκε τώρα, μετά από έξι χρόνια, να καταγγείλει την απόπειρα δωροδοκίας του…
Για την ιστορία η Γκάνα νίκησε 2-0 την Τσεχία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου ηττήθηκε 3-0 από τη Βραζιλία και αποκλείστηκε.