Βαρύτατες καταγγελίες από τους αυτοκινητιστές

Συνεχίζεται η διένεξη μεταξύ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και του νεοϊδρυθέντος, Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Πειραιά (ΣΙΤΑΠ) με αφορμή τις καταγγελίες του δευτέρου κατά του πρόεδρου των αυτοκινητιστών, κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου ότι αποτελεί τον «ηθικό αυτουργό» των «διώξεων» των αυτοκινητιστών που «είναι μέλη ή επιθυμούν να γίνουν μέλη» του ΣΙΤΑΠ

Συνεχίζεται η διένεξη μεταξύ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και του νεοϊδρυθέντος, Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Πειραιά (ΣΙΤΑΠ) με αφορμή τις καταγγελίες του δευτέρου κατά του πρόεδρου των αυτοκινητιστών, κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου ότι αποτελεί τον «ηθικό αυτουργό» των «διώξεων» των αυτοκινητιστών που «είναι μέλη ή επιθυμούν να γίνουν μέλη» του ΣΙΤΑΠ.

Ο ΣΑΤΑ κατήγγειλε ότι «το νεοϊδρυθέν σωματείο του Πειραιά λειτουργεί ως »λιμάνι παρανομίας» για όσους εκδιώχθηκαν από το ΣΑΤΑ λόγω συνεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων». «Για όλα αυτά υπάρχουν και οι ανάλογες αποδείξεις» σημειώνει.

«Πως λοιπόν ένα σωματείο θα υπηρετεί την νομιμότητα όταν οι διοικούντες είναι πρωταθλητές της παρανομίας; Όταν αποδεδειγμένα στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε σωρεία παραβάσεων και έχουν τιμωρηθεί γι αυτές; Η δράση των »παιδιών του λιμανιού» έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα, δείγμα »της σωστής δουλειάς» που γίνεται» επισημαίνει ο ΣΑΤΑ.

«Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το γερμανικό κανάλι ZDF είχε εκτενέστατο ρεπορτάζ για τον τρόπο που οι Έλληνες ταξιτζήδες στο λιμάνι του Πειραιά υπερχρεώνουν τους πελάτες τους. Συνέστησε μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή στους Γερμανούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι οδηγοί ταξί χρησιμοποιούν και την τεχνολογία για να πετύχουν το σκοπό τους. Τον Μάιο του 2012 κατατέθηκε από Ελληνοκαναδή τουρίστρια επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί στην πιάτσα των ταξί που βρίσκεται στην πύλη των κρουαζιερόπλοιων. Και γι αυτά που αναφέρουμε υπάρχουν οι ανάλογες-έγγραφες- αποδείξεις» αναφέρει το συνδικαλιστικό σωματείο.

«Θα μπορούσαμε να καταθέσουμε πολλά ακόμη περιστατικά που αποδεικνύουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, η παρανομία δεν μπορεί να βρει στέγη στο ΣΑΤΑ. Βρήκε όμως στον Πειραιά. Κάποιοι συνάδελφοι θα τους ακολουθήσουν συνειδητά. Αυτοί δεν μας αφορούν. Η πορεία τους ήταν και είναι προδιαγεγραμμένη. Μας ενδιαφέρουν όμως οι σωστοί ταξιτζήδες, αυτοί που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου» καταλήγει.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου του ΣΙΤΑΠ, που κατήγγειλε τον ΣΑΤΑ για αλαζονική και μονοπωλιακή συμπεριφορά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk