Συναντήσεις Βενιζέλου με διοικήσεις ΔΕΘ και Helexpo

«Δεν μας συγκινεί η επίδειξη υπερβάλλοντος κυβερνητικού ζήλου για τη λήψη αποφάσεων, όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει. Έχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις και ξέρουμε πώς είναι. Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε τι έλεγα εγώ πέρυσι, ως υπουργός Οικονομικών, και τι έλεγαν άλλοι υπό το φως αυτών που μεσολάβησαν».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo ΑΕ στη Θεσσαλονίκη σχολιάζοντας τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος άκουσε τους προέδρους της Helexpo ΑΕ, Πάρι Μαυρίδη, και της ΔΕΘ ΑΕ, Θεόδωρο Σουμπάση, σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, που είναι μικρότερη λόγω κρίσης, και το μέλλον της ΔΕΘ.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χρειάζεται να αλλάξει ριζικά η φυσιογνωμία της έκθεσης, να βρεθεί μια νέα έξυπνη ιδέα που θα την κάνει ελκυστική. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να συνενωθούν η ΔΕΘ και η Helexpo, αλλά πρέπει να γίνει συζήτηση ως προς τη νομική υπόσταση του νέου φορέα.

Η συνένωση και με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) είναι μια νέα παράμετρος και σε ό,τι αφορά στη δημιουργία ενός εθνικού φορέα εξωστρέφειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Για τον υφιστάμενο χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει και δεν πρέπει να γίνουν μαξιμαλιστικές επιλογές.

Σύμφωνα με τον ομιλητή, το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει καλά τα θέματα αυτά, έχει ολοκληρωμένη άποψη, θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διαβούλευση μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τις προτάσεις και τα αιτήματα τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Φ. Σαχινίδης, Γ. Μαγκριώτης, Γ.Μανιάτης, Θ. Μωραίτης), η εκπρόσωπος Τύπου Φ. Γεννηματά και κομματικά στελέχη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk