Δημητρέλος: «Χωρίς Βιντιάδη θα υπάρξει αδιέξοδο»

Το ενδιαφέρον, που εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Βιντιάδης, γιος του εφοπλιστή κ. Βασίλη Βιντιάδη, ώστε να επενδύσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ ζητώντας αρχικώς να προβεί σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Ενωσης και εν συνεχεία να συνδράμει οικονομικά για την εξυγίανση και εν συνεχεία την ισχυροποίηση της Εταιρείας (και κατ’ επέκταση της ομάδας), προκάλεσε ντόρο και απετέλεσε φυσικά πηγή αισιοδοξίας για τους φίλους του Δικεφάλου

Το ενδιαφέρον, που εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Βιντιάδης, γιος του εφοπλιστή κ. Βασίλη Βιντιάδη, ώστε να επενδύσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ ζητώντας αρχικώς να προβεί σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Ενωσης και εν συνεχεία να συνδράμει οικονομικά για την εξυγίανση και εν συνεχεία την ισχυροποίηση της Εταιρείας (και κατ’ επέκταση της ομάδας), προκάλεσε ντόρο και απετέλεσε φυσικά πηγή αισιοδοξίας για τους φίλους του Δικεφάλου.
Υπό αυτό το πρίσμα, κι ενώ «η ΑΕΚ χρειάζεται μίνιμουμ 3-4 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβριο για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ Σπορ» και αναφέρθηκε εκτενώς στην κίνηση του κ. Δ. Βιντιάδη με σύμμαχο τον κ. Κιθ Χάρις, πρόεδρο της επενδυτικής τράπεζας «Seymour Pierce», που δραστηριοποιείται στον χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου (Τσέλσι, Νιούκαστλ, Ουέστ Χαμ, Αστον Βίλα, Μάντσεστερ Σίτι είναι ορισμένες από τις ομάδες, με τις οποίες συνεργάζεται).

Μιλώντας, μάλιστα, στην εφημερίδα «Livesport», ο πατέρας Βιντιάδης (ιδιοκτήτης της «Niva Shipping Ltd» και της «Global Oceanic Carriers») εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τις κινήσεις του γιου του υποστηρίζοντας: «Το θέμα το τρέχει ο Δημήτρης. Η αγάπη του για την ΑΕΚ είναι δεδομένη. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Ό,τι κάνει, το φέρνει πάντα εις πέρας με επιτυχία. Σε συνεργασία με τον Κιθ Χάρις προσπαθούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Πρέπει να κάνετε υπομονή».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Δημητρέλου:
-Για το ενδιαφέρον των Βιντιάδη, Χάρις:
«Η περίπτωση των Βιντιάδη, Χάρις είναι πολύ αξιόλογη. Με τον Δημήτρη Βιντιάδη έχω συναντηθεί και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την υπόθεση είναι επαγγελματική. Θετικές εξελίξεις αναμένεται να έχουμε μετά τις 15-20 Σεπτεμβρίου και μακάρι να έχει αίσιο τέλος. Συζητούν να βάλουν στην ΠΑΕ άμεσα ένα ποσό 10-12 εκατ. ευρώ. Μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά δεν είναι. Βέβαια, αν δεν είχαμε τα παλαιά χρέη προς τους παίκτες και το προσωπικό, και είχαμε μόνο τα χρέη προς την Εφορία, η ΑΕΚ με αυτά τα χρήματα φέτος θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα».

-Για τον φάκελο που ζήτησε να μελετήσει η πλευρά Βιντιάδη:
«Τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν και στείλαμε, αφορούν όχι μόνο τα χρέη, αλλά και την ιστορία της ΑΕΚ. Στείλαμε μια μελέτη για το γήπεδο, τις εγκαταστάσεις, τα διαρκείας, ποια είναι η ΑΕΚ, ποια είναι τα χρέη και πού οφείλονται, αλλά και έναν προγραμματισμό. Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή αν τα χρέη της ΑΕΚ είναι διαχειρίσιμα και αν είναι από λάθος χειρισμούς των περασμένων διοικήσεων. Το θέμα του γηπέδου είναι πολύ σημαντικό επίσης για να μπορεί να είναι ανταποδοτική η επένδυση που θα κάνουν».

-Για το εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον του κ. Βιντιάδη:
«Η ΑΕΚ για να βγάλει τη χρονιά θέλει 8 εκατ. ευρώ. Εάν δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον του Βιντιάδη, θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Τότε θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα πως μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Θα είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουμε. Θα γίνει ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ, όπου θα μπουν κάποια χρήματα. Θα πρέπει να βοηθήσουν την κατάσταση και οι νυν μέτοχοι».

-Για τα χρέη της ΑΕΚ:
«Τα νούμερα είναι σχετικά, καθώς ρυθμίζονται τα χρέη με το Δημόσιο. Σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζεται μίνιμουμ 3-4 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβριο για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα. Με τη ρύθμιση των δόσεων με την Εφορία, η ομάδα θα καταφέρει να τακτοποιήσει τα χρέη. Δεν υπάρχει θέμα να μην τελειώσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα κατά τη δική μου άποψη. Υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και οι προσφυγές».

-Για την προσφυγή του Παντελή Καφέ:
«Ο Παντελής είναι ο πιο αδικημένος παίκτης από την περσινή σεζόν και ό,τι και να πει έχει δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω διακανονισμό για το ποσό που του οφείλεται. Του ζητώ δημόσια συγγνώμη, όμως δεν μπορώ να του κάνω πρόταση, εάν δεν γνωρίζω το ύψος των δόσεων προς το δημόσιο».

-Για τους διακανονισμούς που έχει κάνει η ΑΕΚ:
«Ό,τι διακανονισμό έχουμε κάνει, τον έχουμε τηρήσει ως τώρα. Κάποιοι ξεκινούν με δόσεις μετά τις 30/9. Δεν έχουμε τηρήσει κάποια παλιά χρέη, για τα οποία είχαμε κάνει διακανονισμούς τον Μάρτιο. Κάνουμε νέες συμφωνίες με τους Μαντούκα, Χιμένεθ, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και άλλους. Εχουν γίνει κάποιες καταβολές και έχει μειωθεί το ποσό που οφείλεται. Εχουμε κάνει αίτηση για το άρθρο 15 και περιμένουμε την απόφαση της Εφορίας. Μόλις καθοριστούν οι δόσεις θα μπορούμε να μιλήσουμε ξανά με τους παίκτες. Μετά θα γίνουν επαφές με την Κυβέρνηση, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και όλες τις ΠΑΕ, αναφορικά με την επιμήκυνση των δόσεων και τη φορολογία των ποδοσφαιριστών».

-Για τη στήριξη του κόσμου:
«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από τα 10.000 διαρκείας. Ολο αυτό το διάστημα μας στηρίζουν και μας βοηθούν οι οπαδοί. Για να πετύχει το εγχείρημα, πρέπει όλοι να πιστέψουν σε αυτό».

-Για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ:
«Θα διορθωθεί αγωνιστικά η ΑΕΚ. Δεν θα είναι μια ομάδα φέτος όπως την θέλει ο κόσμος της, αλλά πρέπει πρώτα να στηθεί σωστά κάθε λιθαράκι που βρίσκεται από πίσω. Μέχρι τώρα δεν έχει πάρει βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσε να έχει και έξι βαθμούς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αγωνιστικά. Χρειάζεται υπομονή και κάθε άνθρωπος στην ΑΕΚ πρέπει να ξέρει πού πατάει. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες. Όλοι πρέπει να έχουν υπομονή και να στηρίξουν το τριετές πλάνο που έχουμε θέσει».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk